Gå til meny

Gratulerer med samefolkets dag! Tjen folket 06.02.2010

Vi vil i dag, 6 februar gratulere alle med samefolkets dag (Sámi álbmotbeaivvi)!

Velg opprør og sosialisme - boikott valget Tjen folket 31.08.2009

Som en smakebit på nyeste nummer av Tjen folkets blad Til kamp legger vi ut intervjuet med organisasjonens talsperson Henrik Ormåsen, som klargjør Tjen folkets linje i forhold til høstens stortingsvalg. Abonnement på Til kamp kan bestilles gratis her.

Prachanda trekker seg som statsminister Tjen folket 04.05.2009

Maoistlederen Prachanda kunngjorde i dag at han trekker seg som statsminister i Nepal.

LO går såvidt for veto mot tenestedirektivet Tjen folket 13.10.2008

Sekretariatet i LO har gjort ei avgjerd i å oppmoda regjeringa om å nytta reservasjonsretten mot EUs framlegg til tenestedirektiv. For arbeidarrørsla er det vesentleg i denne saka at LO hamnar på same standpunktet som fleire store forbund har gjort.

Kapitalismen har skapt krisa Tjen folket 10.10.2008

Tjen folket har skrevet om den økonomiske krisa på våre nettsider og i bladet vårt allerede i et halvt år. Dette var før de mest dramatiske nedgangene og før den fikk oppmerksomhet i media. Vi kunne allerede da skrive om krisa, fordi vi vet at den skyldes det kapitalistiske systemet.

Bilder fra aksjonen Tjen folket 18.08.2008

Bilde

Som beskrevet nedenfor aksjonerte RKU i dag med å helle ut rødmaling foran Stortinget som en reaksjon på at krigsforbryterne der inne slipper straff. Vi legger ut bilder fra aksjonen.

Blod på Stortinget! Tjen folket 18.08.2008

RKU løpis - Stortinget

Kl. 16.00 i dag aksjonerte aktivister fra Revolusjonær kommunistisk ungdom (RKU) mot Stortinget, som en reaksjon på at krigsforbryterne der inne slipper straff.

Pest eller kolera i Italia Tjen folket 13.04.2008

Italia går i dag til valg og skal få sin regjering nr.62 på bare 63 år. Den ustabile italienske politikken er viden kjent, men maktskiftene skjer bare på overflaten. De to hovedalternativene i dagens valg er i realiteten to sider av samme sak. Italienerne har valget mellom pest eller kolera.

Bilde

Gratulerer med samefolkets dag! Tjen folket 06.02.2008

Vi vil i dag, 6 februar gratulere alle med samefolkets dag (Sámi álbmotbeaivvi)!

Samefolkets dag, som også kalles «Samenes nasjonaldag», feires den 6. februar.

Samefolkets dag ble feiret for første gang i 1993, samtidig som FNs internasjonale urbefolkningsår ble offisielt åpnet i Karasjok.

Bakgrunnen for datoen er at det første samiske landsmøtet ble avholdt den 6. februar i 1917, i Trondheim. Det var første gang i historien nord- og sørsamer fra forskjellige land samlet seg til et stort møte for å drøfte og belyse felles saker og problemstillinger.

Obama eller Huckabee - har det noe å si? Tjen folket 08.01.2008

Primervalgene foran høstens presidentvalg i USA er i gang. De kandidatene som har fått mest fokus i norsk presse, er på Demokratenes side Barack Obama og Hillary Clinton, mens det er republikanerne Mike Huckabee og Rudy Giuliani som er i sentrum på den andre sida. Kanskje kan også andre melde seg på etter de neste primærvalgene.

Tjen folket

Sitat

29.09.2008

© 2013   Tjen folket – kommunistisk forbund