Gå til meny

Gale massemordere?

Publisert av Tjen folket 28.03.2011

Tjen folket har fått et spørsmål fra en som er svært kritisk til Stalin og Mao.

Den anonyme spørsmålsstilleren sender oss følgende:


kjære tjen folket, rku og alle dere som identifiserer dere som kommunister:

Hvis man tenker etter, hvor mange av de “store kommunistiske lederene” (banden er dere velkjent) har da, sånn EGENTLIG, gjort seg fortjent til å kalles “kommunist”?

For min del vil jeg nemlig påstå at det å “tjene folket” slett ikke var en tanke som romsterte noe særlig i noen av disse store hodene i det hele tatt! Lenin hadde riktignok syfilis og da vet man jo aldri helt sikkert. Men Stalin og (ja særlig den forgudede, store formann) Mao bedrev fint lite annet enn å tjene sine egne interesser og mentalforskrudde forestillinger. De tyraniserte og hjernevasket nasjoner og generasjoner og det er dette jeg vil påpeke: At en kommunismens forkjemper ikke også kan være en egosentrisk diktator. Det er selvmotsigende.

Og nå; ta det med ro, jeg har nesten ikke lest en eneste skolebok (noe av det eneste leste, relaterte til dette tror jeg må være “ville svaner” av jung chang. anbefales foresten på det sterkeste), jeg er ikke blitt anti-kommunistisert av onde makter. Jeg sier bare at kommunismen hadde hatt en langt lysere fortid om det ikke hadde vert for det verste i visse folk (eller i folket da, for den saks skyld. Det er nemlig DER ideologien sliter)

Takk for meg


Vi svarer etter beste evne:

Kjære anonym

Vi har lest Ville svaner, og også The untold story. Jung Chang hater Mao fordi hennes far ble avsatt under kulturrevolusjonen. Hun kom fra en priviligert familie – som mistet sin posisjon. Grunnen til dette kommer hun ikke inn på, men hennes far var ansvarlig for store feil i sitt distrikt. Flere lokale ledere hadde ansvar for at folk fikk for lite mat, fordi de rapporterte for høye tall til sentralen. Mange av disse fikk svi for dette i kulturrevolusjonen. Jung har helt klart personlige grunner til å sverte kommunismen og Mao. Det bærer bøkene hennes helt klart preg av. Det er et sterkt preg av personlig agg i dem.

At folk fra elitene har flyttet til vesten og skrevet nidskrifter mot Stalin og Mao beviser null og niks om deres person og deres oppofrelser som folkets tjenere.

Du hevder at kommunismen ikke har en lys fortid. Men det er ikke riktig. Kommunismen har en svært lys fortid. Under Stalins ledelse ble Russland revet ut av middelalderen og ført inn i atomalderen. I Kina ble levealderen doblet under Maos ledelse.

I dag er Stalin en av de aller mest populære historiske personene i Russland, på tross av femti år med massiv hatpropaganda fra lederne av landet. Mao er på sin side ekstremt populær i Kina. I eliten er han det ikke, en elite som beriker seg selv under dekke av falsk sosialisme, men blant folket er han høyt respektert og avholdt fortsatt. Hvordan rimer dette med teorien om at han var en gal massemorder som terroriserte folket?

Mvh Tjen folket

Hva er det dere mener med uttrykk som at Stalin "ikke var perfekt" og at det var "noe galt, men mest bra i Sovjet"?

Vi har fått følgende spørsmål på våre internettsider:

Hva er det dere mener med uttrykk som at Stalin “ikke var perfekt” og at det var “noe galt, men mest bra i Sovjet”?

Vi legger her ut vårt svar på dette spørsmålet

Nei til prinsippløs enhet

Mot opportunisme og kritisisme

Sommeren 2008 avbrøt Tjen folket formelle samtaler med Kommunistisk Gruppe i Bergen (KGB) på grunn av opportunismen og kritisismen fra gruppas representanter.
Boikott valget plakat

Spørsmål om Rødt og valgkampen

Vi har fått et spørsmål om hvordan vi belegger at Rødt hadde mål om å bryte sperregrensa ved dette valget. Vi mener det er korrekt å hevde det på bakgrunn av flere utspill fra partiet i valgkampen.

Et annet syn på Stalin

Ludo Martens (f. 1946) er en belgisk historiker og tidligere maoist. Som historiker er han kjent for sine arbeider med fransktalende deler av Afrika og Sovjetunionen. Et annet syn på Stalin (Another view of Stalin) kom ut i 1994, og er seinere blitt oversatt til en rekke språk. Denne boka tar et grundig oppgjør med den dominerende historiefortellinga om Stalin.

Boka er delt i tre pdf filer: Et annet syn på Stalin del 1, Et annet syn på Stalin del 2, Et annet syn på Stalin del 3

Sannheten som forsvant

Mario Sousa fra Kommunistiska Partiet – KPML (r) i Sverige har også laget en brosjyre som heter “sanningen som kom bort – Den påstådda historien om miljontals fångna och döda i Stalins Sovjetunionen.”

5. mars 2008 – 55 år siden Stalins død

Tjen folket har Josef Stalin som en av de fem kommunistene vi løfter fram som store klassikere. Stalin er den av disse fem som møter den sterkeste motstanden og kritikken, både fra borgerskapet og folk som regner seg som revolusjonære. Tjen folket tar ikke standpunkt ut fra hva som er mest populært eller stuereint. Heller prøver vi å argumentere for vår politikk i stedet for å følge med strømmen. Vår oppsummering av historien og av Stalins bidrag til revolusjon og arbeiderklassen leder oss til én konklusjon; Stalin var en stor revolusjonær.

Ville angrep på det "kommunistiske spøkelset"

I den seinere tid har vi sett ville angrep på dette spøkelset av den borgerlige sosiologen Hagtvet, akkompaniert av et så godt som samlet pressekorps.
Vi ser på det som en god ting.

Kinesiske Maoister arrestert på Maos dødsdag

I 2004 ble fire kinesiske maoister arrestert for å ha spredd “provoserende” propaganda. Anledningen var årsdag for Maos død, og den “provoserende” løpeseddelen bar tittelen “Mao er for alltid vår leder”.

Mot liberalismen

Vi er for aktiv ideologisk kamp, for det er det våpenet som kan sikre enhet innafor partiet og i de revolusjonære organisasjonene, og dette tjener kampen vår. Alle kommunister og revolusjonære må bruke dette våpenet.

© 2013   Tjen folket – kommunistisk forbund