Gå til meny

Provoserende?

Publisert av Tjen folket 31.08.2011

En leser har latt seg provosere av vår politiske linje etter hendelsene i Oslo og på Utøya 22. juli.

Leseren spør:

Jeg har bare vært på nettsiden deres, og i forhold til at jeg kjenner mange unge politikere, og unge mennesker som har opplevd noe vondt nå. Og jeg har lest mye på deres sider, så da spurte jeg, eier dere i det hele tatt noen form for verdighet? For det jeg leser på deres sider er ikek akkurat bra;) Bare for å ha det sagt. Mange er VELDIG irritert på det de har lest der, og utsagn osv osv. Jeg også ble MEGET provosert over noen av deres uttalelser. Men jeg har ikke noe imot deg/deres organisjon i det hele tatt, men noen ganger lønner deg seg å være stille i stedet for å fremme diverse ting;)

Tjen folket har medlemmer som hadde nære venner der og vi har medlemmer som hadde familie der. Utøya var vond for hele Norge. Etter Utøya har AP og mange andre sagt at politikken må fortsette. Folk skal ikke ta i AP med silkehansker – sier de selv. Det snakkes om mer demokrati.

Hva konkret er det du ønsker vi skal legge vekk? Hvilke uttalelser, hvilke utsagn, er det som er så provoserende i dag?

Er det provoserende at vi fortsatt krever at den norske staten skal slutte å slakte mennesker i Afghanistan og Libya? På hvilken måte er det verdig å sørge over døde nordmenn, men se mellom fingrene med afghanske og libyske barn?

Er det provoserende at vi fortsatt sier at det trengs en revolusjon? Vi har jo hele tiden sagt, at grunnen til at vi er revolusjonære er at vi ikke tror at fascister – eller staten – vil godta at folket vil ha sosialisme. Noen vil bruke vold mot kommunister og mot folk som støtter oss. Utøya beviser at også i Norge finnes folk som er villige til å bruke ekstrem vold mot kommunister og innbilte kommunister. På hvilken måte er det verdig å ikke kunne forsvare seg?

Er det provoserende at vi ikke vil stemme? Er det slik at demokrati betyr at man stemme? Er det slik at vår mening er mindre verdt, mindre verdig, enn meningen til de som stemmer? Vi mener tvert imot. Det er ingen verdighet i å stemme på partier som bomber fattige land, kryper for USA, plyndrer det som plyndres kan og ødelegger miljøet og dermed vår felles framtid.

Er det provoserende at vi holder andre fascister og rasister ansvarlige for å ha skapt et hatsk og paranoid muslimhatende miljø? Er det provoserende at vi sier at disse har et ansvar for hva de sier i offentligheten – og at hva de sier påvirker andre?

Tjen folket mener kommunismen er menneskelig. Vi mener kommunismen er verdig. Vi mener vi har ingenting å skamme oss over. I det norske politiske landskapet har fascister/rasister/høyreekstreme drept et par håndfuller mennesker. “Liberale demokrater” fra SV til Frp har stemt for å bombe gud vet hvor mange mennesker i andre land. Norske kommunister har ikke drept ett menneske siden 1945.

Vil du ha fred så er kommunisme eneste alternativ.

Utopisk om "Tredje venstre"

Magnus Marsdal og Bendik Wold kom med boken Tredje Venstre høsten 2004. Boken er et forsøk på å gi ny ideologi for en ny venstreside. Alle bevegelser som vil gjøre endringer trenger teori for å kaste lys over hvordan dette kan gjøres. Imiddlertid må denne teorien ha sin rot i den praktiske virkelighet. Tredje Venstre tar dessverre i stede utgangspunkt i fromme ønsker løsrevet fra denne materielle virkeligheten. Denne kritikken av boka sto på trykk i Klassekampen 31 januar 2005, og er skrevet av Henrik Ormåsen, talsperson for Tjen folket og Randi Holmelid, tidligere nestleder i RV

Deklarasjonen til den revolusjonære internasjonalistiske bevegelsen (1984)

Vedtatt av de delegater og observatører til den 2. internasjonale konferansen av marxist-leninistiske partier, som danna den Revolusjonære Internasjonalistiske Bevegelsen (RIM).

Politikk for en ny epoke?

Les Jon Børge Hansens kritikk av “Tredje venstre”, publisert i tidsskriftet “Rødt!”.

Hva er det dere mener med uttrykk som at Stalin "ikke var perfekt" og at det var "noe galt, men mest bra i Sovjet"?

Vi har fått følgende spørsmål på våre internettsider:

Hva er det dere mener med uttrykk som at Stalin “ikke var perfekt” og at det var “noe galt, men mest bra i Sovjet”?

Vi legger her ut vårt svar på dette spørsmålet

Nei til prinsippløs enhet

Mot opportunisme og kritisisme

Sommeren 2008 avbrøt Tjen folket formelle samtaler med Kommunistisk Gruppe i Bergen (KGB) på grunn av opportunismen og kritisismen fra gruppas representanter.
Boikott valget plakat

Spørsmål om Rødt og valgkampen

Vi har fått et spørsmål om hvordan vi belegger at Rødt hadde mål om å bryte sperregrensa ved dette valget. Vi mener det er korrekt å hevde det på bakgrunn av flere utspill fra partiet i valgkampen.

© 2013   Tjen folket – kommunistisk forbund