Gå til meny

- Støtt det indiske folkets kamp!

Publisert av Indiasolidaritet 16.12.2011

Antiimperialister går nå sammen for å støtte folkets kamp i India. Talsperson for Indiasolidaritet, Mikkel Frostad, svarer her på hva organisasjonen står for og hva målet er.

Hva er Indiasolidaritet?

- Indiasolidaritet blei stifta 7. desember av anti-imperialister fra forskjellige deler av landet med formålet om å spre informasjon og gi støtte til folkekrigen som føres av Indias Kommunistiske Parti (maoistene) og massene mot den reaksjonære herskerklassen i landet og utenlandske selskaper som er interessert i de mineralrike områdene.

- Vi støtter det indiske folkets kamp for råderett over landets enorme naturresurser og og produktivkrefter. Vi arbeider også for å støtte landets og folkets rett til selvstendighet og frihet fra utenlandsk utbytting.

Hvorfor støtter dere folkekrigen? Er ikke India et demokrati?

- Den indiske herskerklassen og den sentrale regjeringa har starta en urettferdig og brutal krig mot sitt eget folk under navnet Operation Green Hunt. Hundretusenvis av soldater, paramilitære og politistyrker, med assistanse fra USA, Israel og andre imperialistiske land, er satt inn i en offensiv mot sitt eget folk. Målet er å knuse den revolusjonære bevegelsen og rydde plass for de utenlandske selskaper.

- Vi støtter motstanden mot dette. Folkekrigen er en rettferdig krig som føres av det indiske folket. Maoistene, som slåss sammen med de undertrykte folka, er utpekt som den «største trusselen for den interne sikkerheten i landet siden uavhengigheten», altså sikkerheten til herskerklassen. Skogområdene i det sentrale og østlige India er under angrep. Operation Green Hunt har resultert i et blodbad med drap, arrestasjoner og systematisk voldtekt av kvinner, tortur og tvangsflytting av folkegrupper samtidig som landsbyer brennes ned.

- Det er Indias herskerklasse som har makta. Det er ikke noe reelt demokrati for det indiske folket.

Hvordan jobber organisasjonen?

- Indiasolidaritet er organisert gjennom lokale lag. Vårt fremste formål slik situasjonen er nå, er å spre informasjon og sette fokus på hva som skjer i India. Vi planlegger å holde åpne møter om folkekrigen, arrangere demonstrasjoner mot Operation Green Hunt og holde stands i forskjellige byer.

Hvem kan bli med?

- Alle som støtter de undertrykte folkas kamp mot angrepa fra den indiske herskerklassen og utenlandske selskaper og for nydemokratisk revolusjon og sosialisme, kan bli medlem av Indiasolidaritet. Man kan velge å være støttemedlem eller aktivt medlem.

(Fra Indiasolidaritet)

CPI (m)s væpna tropper

Indiske maoister takker for internasjonal støtte

Maoistene i India skriver et takkebrev til de internasjonale revolusjonære kreftene som har sendt dem støtteerklæringer i forbindelse med drapet på deres talsperson Azad i sommer.

- Støtt det indiske folkets kamp!

Antiimperialister går nå sammen for å støtte folkets kamp i India. Talsperson for Indiasolidaritet, Mikkel Frostad, svarer her på hva organisasjonen står for og hva målet er.
bilde

Stille krig i India

“Myndighetene har mista tilliten til folket. Myndighetene har bestemt seg for å oppløse folket og utpeke et nytt.”
Latvia

Opprøret held fram i Latvia

Protesterande bønder omringa bygninga til det latviske landbruksdepartementet 3.februar. Dei truga med å bli til dei fekk oppfylt kravet sitt om at landbruksministaren skulle trekkja seg.
Montagsdemo

Arbeidsløsheten øker i Tyskland

Seks år med Agenda 2010 – arbeidsløsheten og fattigdommen øker.
Obama Taliban

Obama på krigsstien

Ikke siden vesten starta sin okkupasjon av Afghanistan har den lokale motstanden mot de utenlandske troppene vært sterkere.

USA og Israel – de virkelige terroristene

I skrivende stund – 5.januar 2009 – har Israel gått til angrep på Gaza med bakkestyrker, og tatt krigen inn i Gaza by. Dette betyr at tallet dødsofre vil stige kraftig fra de rundt 500 som har blitt drept av de israelske styrkene til nå.
Afghanistan, Obama og imperialisme.

SVs lommetørkle blir mindre og blodigere

Tjen folket har sagt at SV ikke har noen klær på seg i spørsmålet om Afghanistan. De har bare hatt et lite og blodig lommetørkle å dekke seg bak.
dollar vs euro

Krona stiger – dollaren synker

Da krona i fjor høst sank, og dollaren steg spådde vi at dette ville snu. I dag har vår spådom slått til.

Årsmøte i Tjen folket

Tjen folket – ei marxist-leninistisk gruppe har avviklet sitt tredje årsmøte en plass i Sør-Norge

Irak 2003 – imperialistisk omfordelingskrig

Hvorfor har USA og England gått til krig mot USA? Er det fordi USA er onde/ har onde ledere? Bør vi bygge EU som en snill motvekt mot onde USA?

• Les vår løpeseddel

Stopp den imperialistiske krigen!

USA og Storbritania slapp i natt de første bombene over Bagdad, og fører nå en åpen angrepskrig mot Irak. Tjen folket fordømmer krigshandlingene, de er dypt urettferdige og i strid med folkeretten.

USA, verdens største imperialist og eneste supermakt, har presset fram krigen for å tjene egne økonomiske og politiske behov. Amerikanske løgner overfor FNs sikkerhetsråd har blitt grundig avslørt, de virkelige motivene for krigen står nå klart fram.

Det irakiske folket fortjener selvstendighet og frihet, fra amerikanske imperialister så vel som tyrraniske despoter – Ingen krig mot Irak!
• ingenkrig.no

CPI (m)

CPI (Maoist) Sums Up Advances in 2009 and Challenges Ahead

This statement appeared in Maoist Information Bulletin 11, dated October 7, 2009, which is available at Banned Thought.
Indiske maoister går i spissen for folkekrigen

Krig mot folket og den historiske Lalgarh-bevegelsen

I denne veldig aktuelle og viktige artikkelen skrevet av Amit Bhattacharyya viser han hvordan utviklingen har skutt fart i Lalgarh, et område i Vest-Bengal som har vært under kontroll av Folkekomiteen mot politigrusomheter, en bevegelse som er nært knyttet opp mot det store maoistpartiet i India.

Stopp Operation Green Hunt!

Stop Operation Green Hunt

Since the beginning of November 2009, Operation Green Hunt is being conducted in India.
Politiet møtte mannsterkt opp da de kroatiske massene viste sitt raseri mot den rådende politikken 26. februar i år.

Om protestene i Kroatia

Tjen folket bringer her en oversettelse fra våre kroatiske kamerater i Rød Aksjon (Crvena Akcija) hvor de analyserer de pågående protestene i landet.

Politi satt inn mot arbeidere i Kina

Nå har det kommet enda et eksempel på at Kina ikke er en stat for arbeidsfolk, men en stat hvor kapitalismen har gjenoppstått og hvor

arbeidere blir undertrykka på det groveste. Rundt to tusen arbeidsfolk blokkerte i forrige uke ei bru som går over Yangtze-elva i provinsen Anhui.

Litauen: Protester mot regjeringas krisepakke

I Litauen demonstrerte rundt 7.000 mennesker lørdag i hovedstaden Vilnius i protest mot regjeringas forslag til krisepakke. Blant annet vil regjeringa øke momsen til 19 % og redusere lønningene for offentlige funksjonærer med femten prosent.

© 2013   Tjen folket – kommunistisk forbund