Gå til meny

Ikke kall det for familietragedie!

Publisert av Tjen folket 13.05.2009
Familietragedie

Ikke “familietragedie” eller “æresdrap”, Tjen folket og RKU kaller det mannsvold.

Mandag 11. mai skjøt en mann ekskona og hennes datter på Nesøya i Akershus. Tjen folket og RKU synes dette er tragisk, men vi mener også at medias valg av ord avslører at tragiske holdninger er vanlig i Norge.

Kenneth Fuglemsmo, talsperson for Revolusjonær Kommunistisk Ungdom (RKU), mener det er oppsiktsvekkende at slike drap får forskjellig navn avhengig av om gjerningsmannen er hvit eller ikke.

- Vi ser gang på gang at pressen kaller slike drap for “familietragedier” hvis gjerningsmannen er hvit nordmann. Hvis det dreier seg om en muslim, men også andre med ikke-norske navn, så heter det visst “æresdrap”, som med drapet på Anooshe Gholam Sediq i 2002, sier Kenneth Fuglemsmo.

- Vi mener dette både er rasistisk og at det fjerner fokuset fra det som er virkelig oppsiktsvekkende, nemlig at kvinner i år 2009 kan bli drept på grunn av skilsmisse eller ønske om mer selvstendighet fra sin mannlige partner, fortsetter han.

Tjen folket og RKU vil heller kalle slike mord for mord og mannsvold.

- Det vil sette fingeren på problemet, nemlig at vi har en mannskultur som dyrker frem sjalusi og kontrollbehov og som i ekstreme tilfeller fører til vold eller drap, sier Fuglemsmo.

- Det er ingenting ærefult med å drepe noen av slike grunner og familietragedie høres ut som en naturkatastrofe. Men det er folk som dreper og folk kan forandres men da må vi gjøre noe med kvinneundertrykkinga i samfunnet, avslutter talspersonen.

Tjen folket og RKU jobber for å bygge et nytt kommunistparti i Norge. Et slikt parti må se at kvinner fortsatt blir undertrykket av mannskultur, og at denne undertrykkinga må bekjempes. Endelig frigjøring fra all systematisk undertrykking er likevel bare mulig i et kommunistisk samfunn.

Intervju med RKUs talspersoner

Bladet Tromsø har intervjua to av Revolusjonær Kommunistisk Ungdoms talspersoner i forbindelse med opprettinga av organisasjonen. Teksten som ligger på nettet er noe forskjellig fra den som står i papiravisa: Oppslag om RKU i avisa Tromsø

Hør RKUs talsperson på Osenbanden!

NB: Rettelse: Først annonserte tidspunktet om 22.august er feil! RKU kommer på OsenbandenNRK P3 søndag 24 august klokka 14.00-16.00. Hør på det!

Eiker og Drammen Rød Ungdom går over til RKU

Rød Ungdom-laget i Eiker og Drammen går over til RKU, kan laget fortelle på bloggen sin. Vi legger ut begrunnelsen deres under.

TFTF: Væpna revolusjon er ikke noe å hisse seg opp over

Nytt kommunistisk forbund i Norge

Tjen folket har på sin landskonferanse 30.mars vedtatt å bytte navn fra Tjen folket – ei marxist-leninistisk gruppe til Tjen folket - kommunistisk forbund.

Familietragedie

Ikke kall det for familietragedie!

Ikke “familietragedie” eller “æresdrap”, Tjen folket og RKU kaller det mannsvold.
Afghanistan

Pressemelding fra Tjen folket: Galskap med fredspris til Obama

Tjen folket synes fredspris til USAs president er galskap og ser fram til store demonstrasjoner mot et eventuelt besøk av Obama til Oslo. Read it in English here, читайте по-русски здесь

© 2013   Tjen folket – kommunistisk forbund