Gå til meny

Rødt vil selge seg til sosialdemokratiet

Publisert av Tjen folket 09.12.2010
Moxnes

Rød Ungdom, AUF og Sosialistisk Ungdom vil ha Rødt med i byråd i Oslo.

De tre sosialdemokratiske ungdomsorganisasjonene ønsker Rødt inn i det gode selskap. Leder for bystyregruppa til Rødt i Oslo, Bjørnar Moxnes, er positiv til dette og vil uttale dette offentlig.

Henrik Ormåsen, talsperson for Tjen folket – kommunistisk forbund, ble ekskludert fra Rødt i 2008 og er ikke overrasket over Moxnes’ omfavnelse av de såkalt rødgrønne partiene.

- Moxnes ser på seg selv og Rødt som en del av de rødgrønne. Han tilhører i praksis ikke et selvstendig parti, men den kritiske venstresiden av sosialdemokratiet, sier Ormåsen.

Talspersonen for Tjen folket mener Rødt er i ferd med gå fra å være en støttespiller for Arbeiderpartiet og SV, til å bli en aktiv samarbeidspartner.

- Dette er den logiske konsekvensen av Rødt sin støtte til regjeringen i stortingsvalget, slår Ormåsen fast.

- Rødt-lederne av i dag har en våt drøm om å overta Kristin Halvorsens posisjon som Arbeiderpartiets dørmatte i Stortinget, sier talspersonen for de norske kommunistene.

Saken har ikke blitt diskutert innad i Rødt, men Moxnes foreslår at Rødt i Oslo skal få anledning til å drøfte saken på sitt kommende årsmøte.

- Med andre ord åpner Moxnes for diskusjon først etter at Rødt er bundet opp til de såkalt rødgrønne. Moxnes vil gjøre Ap og SV “mer røde og grønne” sier han, som om det fantes et fnugg av sosialisme og miljøvern hos krigspartiene i den norske regjeringen. Kommunister som fortsatt står i partiet Rødt må åpne øynene for at ledelsen av partiet er tvers gjennom sosialdemokratisk, mener Ormåsen.

Rød Ungdoms allianse med SU og AUF har heller ikke vært drøfta på forhånd med Rødt. De vektlegger med andre ord ungdomsalliansen før forholdet til eget parti.

Tjen folket og ungdomsorganisasjonen Revolusjonær Kommunistisk Ungdom (RKU) arbeider for å skape et ekte kommunistparti i Norge.

- Vi oppfordrer alle ærlige revolusjonære om å kontakte oss, avslutter talspersonen.

plakat-plage for SV

Plakat-plage for SV

En knallrød politisk gruppe plager SV-landsmøtet med plakater hvor Kristin Halvorsen sier: Kjøp mer – krig mer!
Titanic

Flere forlater det synkende skipet

Det blir stadig tydeligere at Rødt er et ubrukelig prosjekt, også for de i Rødt som regner seg som sosialdemokrater.
Kina i dag

"Maoistiske ideer og symboler blir mer og mer populære"

Arbeiderprotester sprer seg i Kina. Staten reagerer med harde midler.

Utopisk om "Tredje venstre"

Magnus Marsdal og Bendik Wold kom med boken Tredje Venstre høsten 2004. Boken er et forsøk på å gi ny ideologi for en ny venstreside. Alle bevegelser som vil gjøre endringer trenger teori for å kaste lys over hvordan dette kan gjøres. Imiddlertid må denne teorien ha sin rot i den praktiske virkelighet. Tredje Venstre tar dessverre i stede utgangspunkt i fromme ønsker løsrevet fra denne materielle virkeligheten. Denne kritikken av boka sto på trykk i Klassekampen 31 januar 2005, og er skrevet av Henrik Ormåsen, talsperson for Tjen folket og Randi Holmelid, tidligere nestleder i RV

Deklarasjonen til den revolusjonære internasjonalistiske bevegelsen (1984)

Vedtatt av de delegater og observatører til den 2. internasjonale konferansen av marxist-leninistiske partier, som danna den Revolusjonære Internasjonalistiske Bevegelsen (RIM).

Politikk for en ny epoke?

Les Jon Børge Hansens kritikk av “Tredje venstre”, publisert i tidsskriftet “Rødt!”.

Hvor går Rødt?

I dag, 10 mars 2007 hadde RV og AKP stiftelsesmøte for nytt parti. Navnet blei vedtatt for det nye partiet: “Rødt”.

Vi i Tjen folket mener at dette nye partiet blir et sosialdemokratisk parti, men vil til tross for dette ikke anbefale kommunister å melde seg ut. Allikevel: Dette nye partiet er ingen erstatning for et kommunistparti. Kommunister bør derfor nå først og fremst prioritere arbeidet for å danne et nytt kommunistparti i landet. Før navnet har blitt vedtatt for Rødt, har det blitt omtalt som “Det Nye Partiet” (DNP).

Vi har på bakgrunn av dette delt ut et lite hefte på stiftelsesmøtet med tittelen “Hvor går DNP Reform eller revolusjon”.

Åpent brev fra Tron Øgrim

Tron Øgrim sendte for ei tid sida eit ope brev til Revolusjon og Tjen folket. Brevet vart óg sendt til det interne RV-forumet.

Han stilte ein rekke spørsmål som vi valgte å gje eit grundig svar, og har difor ikkje svara før no.

Det ope brevet og svaret frå Revolusjon utløste eit stort ordskifte mellom anna om kva type rørsle RV skal vera.

Revolusjon svarer Tron Øgrim

ML-gruppa Revolusjon sitt svar på “ÅPENT BREV TIL REVOLUSJON OG TJEN FOLKET OM VENSTRESIDA, RV, SV OG VALGET” fra Tron Øgrim.

RU-lederen vil hive Tjen folket ut av Rødt

RU-leder Mari Eifring går i Klassekampen 25.august ut mot Tjen folket, og vil hive de TF-medlemmene som også er medlem av Rødt ut av partiet. Hun får støtte til dette fra andre sentrale Rødt-medlemmer som tidligere har markert seg med samme standpunkt. Grunnen til dette er at vi nå har lansert vår egen ungdomsorganisasjon – Revolusjonær Kommunistisk Ungdom RKU. Les hele saken her.

RKUs talspersoner trues med eksklusjon av Rødt-ledelsen

Etter å ha blitt ekskludert fra Rød Ungdom i juni, blir Mehrnaz Bamdadsoofi og Kenneth Fuglemsmo nå truet med eksklusjon av partiet Rødt sin ledelse. De har fått et brev som er utformet som en advarsel men i praksis varsler eksklusjon. Begrunnelsen for eksklusjonstrusselen er at Revolusjonær Kommunistisk Ungdom motarbeider Rødt sin ungdomsorganisasjon Rød Ungdom.

RKUs talspersoner ekskludert fra Rødt

Ledelsen i Rødt fortsetter praksisen med å ekskludere kommunister som offensivt agiterer for kommunistisk organisering.

Øystein Djupedal drar den ikke…

…langt nok. Det kan fort bli feil, skal en gjøre noe så må en gjøre det skikkelig

Trenger vi et kommunistparti?

I disse dager planlegger AKP og RV sammenslåingen til ett parti. Resultatat blir etter all sannsynlighet en nedleggelse av AKP, og et “nytt” RV som ønsker å fylle tomrommet etter SV.

Tjen folket inviterer på bakgrunn av dette alle som kaller seg kommunister til en åpen diskusjon om muligheter og utfordringer for et virkelig kommunistparti i Norge.
Ønsker du å delta på en diskusjonsliste? Send en mail til henrik@tjen-folket.no

Et spøkelse går omkring i Europa

<img src=“http://www.tjen-folket.no/grafikk/metternich.jpg” style=“display: block; clear: none; margin-top: -20pt; margin-left: 5pt; float: right;” alt=“Fyrst Metternich på flukt” height=187 width=241>Slik begynner det kommunistiske manifest av Marx og Engels. I dag har også den tidligere kommunistiske ungdomsorganisasjonen “Rød Ungdom” blitt smittet av denne angsten for kommunismen. Paranoiaen har blitt så høy at de ser kommunistspøkelset både høyt og lavt. Siste uttrykk for kommunistangsten finner vi på bloggen til organisasjonssekretæren under den festlige tittelen “På tur i dyrehagen” (28 november)

Opprør i Hellas

På ettårsdagen for drapet Alexandros Grigoropoulos

I dag for ett år siden ble den greske politiske aktivisten Alexandros Grigoropoulos drept av politiet kun femten år gammel.
Studentprotester i Kroatia 1

- Det er rett å gjøre opprør i kamp for interessene sine!

Tjen folket bringer her et intervju med den kroatiske organisasjonen Rød Aksjon (Crvena Akcija), som har stått sentralt i studentopprøret i Kroatia i høst.
Killing in the Name

Rage Against the X-Factor

Folk i Storbritannia har fått nok av den glatte, gjennomkommersialiserte popmusikken, og Rage Against the Machine topper nå den britiske hitlista mer enn ti år etter bandets første storhetstid.

© 2013   Tjen folket – kommunistisk forbund