Artikler om NYHETER

Revolusjonen blir ikke TV-sendt

-Om offentlighet, ekte og uekte nyheter.

Samefolkets flagg

Gratulerer med samefolkets dag!

Vi vil i dag, 6 februar gratulere alle med samefolkets dag (Sámi álbmotbeaivvi)!

Velg opprør og sosialisme - boikott valget

Som en smakebit på nyeste nummer av Tjen folkets blad Til kamp legger vi ut intervjuet med organisasjonens talsperson Henrik Ormåsen, som klargjør Tjen folkets linje i forhold til høstens stortingsvalg. Abonnement på Til kamp kan bestilles gratis her.

Prachanda

Prachanda trekker seg som statsminister

Maoistlederen Prachanda kunngjorde i dag at han trekker seg som statsminister i Nepal.

Mangler bilde

LO går såvidt for veto mot tenestedirektivet

Sekretariatet i LO har gjort ei avgjerd i å oppmoda regjeringa om å nytta reservasjonsretten mot EUs framlegg til tenestedirektiv. For arbeidarrørsla er det vesentleg i denne saka at LO hamnar på same standpunktet som fleire store forbund har gjort.

Mangler bilde

Kapitalismen har skapt krisa

Tjen folket har skrevet om den økonomiske krisa på våre nettsider og i bladet vårt allerede i et halvt år. Dette var før de mest dramatiske nedgangene og før den fikk oppmerksomhet i media. Vi kunne allerede da skrive om krisa, fordi vi vet at den skyldes det kapitalistiske systemet.

Bilder fra aksjonen

Som beskrevet nedenfor aksjonerte RKU i dag med å helle ut rødmaling foran Stortinget som en reaksjon på at krigsforbryterne der inne slipper straff. Vi legger ut bilder fra aksjonen.

RKU løpis - Stortinget

Blod på Stortinget!

Kl. 16.00 i dag aksjonerte aktivister fra Revolusjonær kommunistisk ungdom (RKU) mot Stortinget, som en reaksjon på at krigsforbryterne der inne slipper straff.

Mangler bilde

Pest eller kolera i Italia

Italia går i dag til valg og skal få sin regjering nr.62 på bare 63 år. Den ustabile italienske politikken er viden kjent, men maktskiftene skjer bare på overflaten. De to hovedalternativene i dagens valg er i realiteten to sider av samme sak. Italienerne har valget mellom pest eller kolera.

Mangler bilde

Gratulerer med samefolkets dag!

Vi vil i dag, 6 februar gratulere alle med samefolkets dag (Sámi álbmotbeaivvi)!

Samefolkets dag, som også kalles «Samenes nasjonaldag», feires den 6. februar.

Samefolkets dag ble feiret for første gang i 1993, samtidig som FNs internasjonale urbefolkningsår ble offisielt åpnet i Karasjok.

Bakgrunnen for datoen er at det første samiske landsmøtet ble avholdt den 6. februar i 1917, i Trondheim. Det var første gang i historien nord- og sørsamer fra forskjellige land samlet seg til et stort møte for å drøfte og belyse felles saker og problemstillinger.

Tjen folket Media

Hvordan bidra til kampen?

Medlemskap

Ta kontakt

Pengestøtte

Gi på konto

Nyhetsbrev

Arbeidere og undertrykte i alle land, forén dere!