Artikler om MILJøVERN

Sommer og sol, hetebølge og krise i landbruket

Av en kommentator for Tjen Folket Media.

Kapitalisme og ekstremvær

Dagens infrastruktur er IKKE kompatibel med den uungåelige ekstremværsituasjonen som vil ramme mennesker på et globalt plan.

Skuta Puma gjekk på grunn - det kunne ført til ei ålvorleg miljøkatastrofe i nordområda.

Puma gjekk på grunn

Den flytande miljøbomba Puma gjekk på grunn utanfor Sørøya ved Hammerfest laurdag kveld.

Klimaprotest

Klimaforhandlingene - en ventet forbrytelse

De kapitalistiske statene har endelig kommet fram til en avtale i klimasaken. Ingen ser ut til å være spesielt fornøyd og avtalen er heller ikke juridisk bindende.

dårlig veistandard

Nasjonal transportplan lagt fram

Regjeringa har lagt fram sitt forslag til Nasjonal transportplan. De skal bruke 321 milliarder kroner de neste ti åra, fortelles det.

Mangler bilde

Ned med bensinprisene!

Tjen folket vil kutte bensinprisene. Høye priser på bensin rammer folk med lav eller normal inntekt hardest, og spesielt de som er avhengig av bil i det daglige for å få hverdagen med jobb og familie til å henge sammen.

Dødssommer på norske veier

Tjen folket ser med uro på at antallet dødsulykker på norske veier øker. Alt for mange veier i Norge er for dårlige med tanke på trafikksikkerheten.

Mangler bilde

Riskrise - en del av kapitalismen

Noen av verdens fremste borgerlige økonomer advarer nå om at ei riskrise er på vei. Faren for hungersnød er overhengende i mange risimporterende land etter at prisen på ris har økt dramatisk og flere risproduserende land har mistet store avlinger etter dårlig vær. Tjen folket klandrer kapitalismen.

Løysinga på klimaproblema er revolusjon og eit klasselaust samfunn!

Karl Marx (1818-83) var også i miljøspørsmålet merkeleg føreseiande på området. I Kapitalen skriv han at ingen eig jordkloten og at dei som bur her, må testamentera han i betre stand til komande generasjonar enn den tilstanden dei sjølv fekk han. Det er ein klok læresetning å ha med seg på vegen vidare for å redda planeten vår.

Mangler bilde

1. mai-løpeseddel 2007

Last ned og del ut 1. mai-løpeseddelen her.

Tjen folket Media

Hvordan bidra til kampen?

Medlemskap

Ta kontakt

Pengestøtte

Gi på konto

Nyhetsbrev

Arbeidere og undertrykte i alle land, forén dere!