Artikler om INDIA

Naxalbari: Relevant i dag? Hva med i morgen?

Den urolige perioden på 1960-tallet brakte med seg opprør, bevegelser og organisasjoner i mange land som fortsetter å ha innflytelse også i dag. En av de mest betydningsfulle var opprøret i mai 1967 i Naxalbari i Vest-Bengal. Det symboliserte det avgjørende ideologiske bruddet med revisjonismen til ledelsen i CPI og CPM og etableringen av en linje for væpna kamp for den indiske revolusjonen. Den landsomfattende omveltningen som oppstod, og den revolusjonære naxalittbevegelsen og organisasjonene som fulgte, har fortsatt å inspirere og å oppfordre til progressiv politikk. Denne bevegelsen er det største håpet for en revolusjonær omveltning av det indiske samfunnet.

Indias største feministbevegelse

Medlemmene kan bli skutt på stedet.

Ga alt for revolusjonen

I 2008 døde Anuradha Ghandy, gerlijasoldat, og i spissen for kampen mot kastesystemet og kvinneundertrykkelse i India. Hun var den eneste kvinnen i Indias Kommunistparti (maoistene) sin sentralkomite.

Nytt podkast-avsnitt om India

Om hindufascismen i den indiske staten og folkets kamp i India.

India brenner. Hva skjer?

Unntakstilstand i Kashmir, militære angrep på aktivister og urfolk, fengsling av og trusler mot journalister og akademikere: India brenner.

Stille krig i India

“Myndighetene har mista tilliten til folket. Myndighetene har bestemt seg for å oppløse folket og utpeke et nytt.”

Nytt hefte i butikken

Indias Kommunistiske Parti(m-l) Naxalbari utgir et teoretisk tidskrift med navnet Naxalbari. Vi legger nr 4-2013 ut for salg i vår nettbutikk.

- Støtt det indiske folkets kamp!

Antiimperialister går nå sammen for å støtte folkets kamp i India. Talsperson for Indiasolidaritet, Mikkel Frostad, svarer her på hva organisasjonen står for og hva målet er.

CPI (m)s væpna tropper

Indiske maoister takker for internasjonal støtte

Maoistene i India skriver et takkebrev til de internasjonale revolusjonære kreftene som har sendt dem støtteerklæringer i forbindelse med drapet på deres talsperson Azad i sommer.

Kishenji møter journalister i Lalgarh-området i Vest-Bengal.

Maoistene i India oppfordrer til streik

I forbindelse med Barack Obamas besøk til India 8. november oppfordrer nå indiske maoister til streik.

Tjen folket Media

Hvordan bidra til kampen?

Medlemskap

Ta kontakt

Pengestøtte

Gi på konto

Nyhetsbrev

Arbeidere og undertrykte i alle land, forén dere!