Media skriver mye om Venezuela np - og alt er negativt. De skriver at landet er på randen av borgerkrig, at folk sulter og at økonomien er i krise. Og all skyld legges hos regjeringa og landets sosialistparti.

Men media er ikke på jakt etter sannheten. Det som skjer er en ren propagandakrig mot landets valgte regjering. Årsaken er enkelt og greit den, at siden Hugo Chavez ble valgt til president i Venezuela i 1999 så har USA jobbet hardt for “regimeskifte” i Venezuela.

Landets regjering har i snart 20 år vært i samme selskap som Nord-Korea og Iran. Tidligere var også Irak og Libya i den klubben - før USA og NATO rev disse landene fra hverandre med sine brutale angrep. Også Syrias Assad er en president USA vil ha vekk.

Ingen av disse lederne er våre ledere eller politiske forbilder, men USA ønsker dem ikke vekk til folkets beste. Og slik er det heller ikke i Venezuela. Om USA og Norge ønsket å angripe menneskerettighetsbrudd, så må de starte hos seg selv og sine allierte.

Om de vil stoppe sult og nød, er svært mange land i verden i mye større vansker enn Venezuela. Venezuela er ikke på lista over de 30 fattigste landa i verden, og heller ikke de 30 med mest sult. De er ikke engang på topplista over stater som bryter menneskerettighetene - selv når listene lages av USA-vennlige NGOer som Amnesty.

USA har bevist at de tar alvorlig på “regimeskifte” i Venezuela. I 2002 støtta de et kuppforsøk mot landets regjering. På nett kan man lære mer fra dokumentaren The Revolution Will Not Be Televised - Chavez: Inside the Coup. Den svartmalinga vi ser i media i dag, er en del av den politiske krigføringa - på vegne av interessene til de vestlige lederne. Og media spiller hodeløst rollen som krigførende part. Deres oppgave er å legitimere eventuelle nye kuppforsøk, økonomisk krigføring fra vesten mot Venezuela og i siste instans til og med væpna intervensjoner - alá Irak, Libya eller Syria.

Tjen folket Media

Hvordan bidra til kampen?

Medlemskap

Ta kontakt

Pengestøtte

Gi på konto

Nyhetsbrev

Arbeidere og undertrykte i alle land, forén dere!