En aktivist holdt følgende appell på demonstrasjon for et fritt Kurdistan i Trondheim.

Jeg skal framføre en hilsen fra Tjen Folket - kommunistisk forbund.

Tjen Folket hedrer den kurdiske nasjonen og kampen for frihet. Tjen Folket støtter den kampen som kurdere fører, mot reaksjonære regimer, mot tyrkisk fascisme, mot Daesh – og mot andre fiender av Kurdistan.

Et ordtak sier at fjellene er kurdernes eneste venner. Det er et godt ordtak. For kurderne er blitt sviktet igjen og igjen. Storbritannia og Frankrike sviktet kurderne da Kurdistan ble delt opp mellom andre land. USA sviktet kurderne, og lot Saddam drepe ti-tusenvis av kurdere med gass og tortur. Kurderne kan ikke stole på stormaktene.

Men Kurdistan har venner! Kurdistan har venner i Europa, Midt-Østen og over hele verden. Vanlige mennesker som gleder seg når Kurdistan går framover. Og som sørger når Kurdistan sørger. Kurdistan har venner som aldri vil glemme Kobane, som aldri vil glemme Shingal eller Mosul. Og som vil stå sammen med kurderne i kampen for et fritt Kurdistan.

Og vi vet at ingen seier kommer uten kamp. Kurderne har kjempet og lidd, men det er bedre enn at Kurdistan knuses.

Vi vil være kurdernes venner - og støtte Kurdistans rett til selvstendighet uansett. Dette er en rett det kurdiske folkets har som nasjon, og ingen kan ta den fra dere. Leve Kurdistan! Biji Kurdistan!

Tjen folket Media

Hvordan bidra til kampen?

Medlemskap

Ta kontakt

Pengestøtte

Gi på konto

Nyhetsbrev

Arbeidere og undertrykte i alle land, forén dere!