Av en kommentator for Tjen Folket Media.

Det blåser en opprørsvind på grasrota i Arbeiderpartiet mot at partiet på Stortinget slår ring om den strenge flyktningpolitikken. Lokallag protesterer for å la “oktoberbarna” bli i landet. Andre frivillige organisasjoner og partier slutter opp om markeringene. Presset har ført til midlertidig opphold for en del flyktninger.

Tjen Folket støtter kravet og kampen. Flyktninger fra krigen i Afghanistan har et soleklart krav på beskyttelse. Og retten til å flykte bør være en ufravikelig rett for mennesker i hele verden. Og, ikke minst, så lenge norske bomber faller over andre land - er det et klart krav at staten lar folk som flykter bli.

Men kravet klinger også hult, så lenge de samme partilagene og lokalpolitikerne ikke protesterer mot statens krigspolitikk. De protesterer ikke mot bombing av Libya, NATOs innblanding i Syria eller over femten år med NATO-okkupasjon i Afghanistan. Denne krigspolitikken er tydeligvis akseptabel for mange politikere - selv om de ikke liker at barn sendes tilbake til denne krigen.

Det er bare et lite mindretall som klarer å flykte. De norske bombene rammer så mange fler. Og så lenge de fortsetter å falle, bidrar den norske staten direkte til å drive folk på flukt - og til å drepe folk og rive samfunn i filler.

Det er bra å protestere mot flyktningpolitikken, men enkelte burde kjenne en flau smak av hykleriet i å godta krig og okkupasjon - men gråte krokodilletårer over flyktningene krigen skaper.

Tjen folket Media

Hvordan bidra til kampen?

Medlemskap

Ta kontakt

Pengestøtte

Gi på konto

Nyhetsbrev

Arbeidere og undertrykte i alle land, forén dere!