Davao, Filippinene: Spenningen øker mellom den filippinske regjeringen og det filippinske kommunistpartiet (CPP) i det deres væpna fløy, mandag 18. desember, sier det lover å fjerne landets leder fra makta.

“De revolusjonære kreftene slutter seg til den brede enhetlige fronten av alle landets fredselskende borgere, for å stå imot og styrte Duterte og få på plass en regjering som respekterer rettferdighet, genuint demokrati og frihet”, sa Rigoberto Sanches, talsperson for New People’s Army (NPA) Mercado Arce-kommando.

I en uttalelse, signert av Sanchez, beskriver NPA presidenten som et “dopbesatt monster”, “landets største terrorist” og en “galning”.

NPA refererte også til den første mindanaoanske presidenten som “den sørlige verdens svar på Adolf Hitler” som er “kapabel til å utrydde millioner av filipinere, dersom han fortsetter å sitte ved makta de neste fire og et halvt årene”.

Sanchez sier de ikke er skremt av truslene og de økende menneskerettighetsbruddene i Dutertes regime.

De revolusjonære kreftene, la han til, “slutter seg til den brede enhetlige fronten av alle landets fredselskende innbyggere, for å stå imot og styrte Duterte og få på plass en regjering som respekterer rettferdighet, genuint demokrati og frihet”.

“Det er hans galningsdrøm å sette landet under en evigvarende politistat, desperat som han virkelig er for å beholde makta som en USA-lakei og sjefsrepresentant for sine kamerater i landets store borgerskap og landeierklassen”, sier Sanchez.

Duterte, som i fjor sammenlignet seg med Hitler, signerte 23. november den 374. presidentproklamasjonen som erklærer CPP-NPA som en terroristgruppe.

Presidenten kritiserte kommunistene for “uoppriktighet” i det deres angrep på regjeringstroppene fortsetter.

I en tale sammenlignet Duterte mandag NPA med ISIS._ “Jeg er sjuk og lei av å snakke med dere. Dere er nesten lik ISIS. Det er en tom ting. Det er ingen ideologi utenom å ødelegge og drepe”_, sa han.

Kilde: http://davaotoday.com/main/politics/npa-fight-against-duterte/

Tjen folket Media

Hvordan bidra til kampen?

Medlemskap

Ta kontakt

Pengestøtte

Gi på konto

Nyhetsbrev

Arbeidere og undertrykte i alle land, forén dere!