Grenseområdet Andhra-Tamil Nadu er mulig i ferd med å bli nok et problematisk område for myndighetene, slik vi også har sett ved Andhra-Odisha-grensen. Dette kan forstås ved å se på maoistenes rapporterte besøk av stammeområdene i regionen.

CPI (maoist), tidligere People’s War Group (PWG), har ifølge pålitelig informasjon lært seg å nytte støtten fra stammer i Chattisgarh, Jharkhand, Telangana, Andhra Pradesh og i andre stater. Mange Koya-, Gutti Koya-, Gond-, Lambadas- og Kondareddisstammer med flere øker deres støtte til dem i skogene.

Nå forsøker kommunistene å styrke deres base ved grensen mellom Andhra Pradesh og Tamil Nadu, og besøker ofte lommene bebodd av stammer, sier en politibetjent i Andhra Pradesh.

Malayali-stammene

Etter situasjonen i Seshachalam, hvor 20 smuglere fra Tamil Nadu den 7. april 2015 ble skutt død av A.P. Special Task Force-politiet i Chitoordistriktet, besøkte maoistene Javvadi og Pachamalai-slettene hvor malayalistammer har holdt til i mange tiår.

“Tretten Malayalistammer, som angivelig var i gang med å hogge og felle red sander-trær (utrydningstruet tresort, red.anm.) i Seshachalamskogene, ble drept i møtet og folk stammeområdene ble sjokkert av dette. For å dra fordel av situasjonen besøkte maoistene lommene bebodd av stammer, dømte handlingen og utvidet sin solidaritet”, sa en politibetjent.

Naxalittene hevet stemmen mot gruvedrift på bauxitt i Visakhapatnam, og kritiserte myndighetene for angrepene på dalitter, utført av høykastens menn i Andhra Pradesh og Telangana ved flere anledninger. Maoistene, som en gang hadde grep om Nallamalaskogene, prøver å etablere sin base i Tamil Nadu-skogen også, sa en politibetjent i arbeidsstyrken.

“Det er et faktum at naxalittene besøkte Tamil Nadu-skogene etter Seshachalam-møtet, samhandlet med kuliene og holdt møter. De gjør forsøk på å styrke deres grep om AP-TN-grensen”, sa han.

Kilder: 1. http://www.redspark.nu/en/peoples-war/india/cpi-maoist-expanding-influence-into-tamil-nadu-andhra-pradesh-border-region/ 2. http://www.thehindu.com/todays-paper/tp-national/tp-andhrapradesh/maoists-trying-to-gain-hold-in-tamil-nadu-tribal-hamlets/article21828992.ece

Tjen folket Media

Hvordan bidra til kampen?

Medlemskap

Ta kontakt

Pengestøtte

Gi på konto

Nyhetsbrev

Arbeidere og undertrykte i alle land, forén dere!