Denne artikkelen er oversatt fra engelsk til norsk. Den er ikke skrevet av Tjen Folket, og reflekterer ikke nødvendigvis Tjen Folkets syn. Målet med denne type oversettelser er å hjelpe våre norske lesere å følge folkekriger i ulike land. Originalartikkelen er oppgitt med lenke lengst ned.

THIRUVANANTHAPURAM, INDIA: Maoistene, som har ligget lavt etter det falske sammenstøtet i Nilambur, har ikke gitt opp og rykker raskt opp i staten, sier kilder i etterretningen. Rapporter antyder at BG Krishnamorthy fra Karnataka og medlem i sentralkomiteen, har tatt ledelse av Kerala-operasjonene, som Kuppusamy alias Kuppu Devarajs stedfortreder. Devaraj ble drept i det kontroversielle sammenstøtet i Nilambur.

Gruppa har lykkes i å etablere Revolsujonære folkekomiteer (RPC) i mange kolonier på grensen mellom Kerala, Tamil Nadu og Karnataka. Formasjonen til disse komiteene bekymrer myndighetene, siden de blir ansett som en indikasjon på en voksende innflytelse og bakkestøtte til maoistene.

Maoistene, som er kjent for å gjøre sin tilstedeværelse kjent gjennom raske oppmøter og distribusjon av flyveblader i områder med vekst, våger seg frempå med å forme revolusjonære folkekomiteer kun når de opplever at jordsmonnet er fruktbart. Etterretningsrapporter indikerer at maoistene har lykkes i å forme slike komiteer i et halvt dusin stammeområder, inkludert noen i Attappadi. Ny stat-koordinator Krishnamoorthy har lykkes i å organisere møter i disse områdene, hvor medlemmer av Folkets frigøringsgeriljahær (People’s Liberation Guerilla Army). Mange av disse stedene er fortsatt ikke tilgjengelige for sikkerhetsstyrker og myndighetsbyråer.

Samtidig har maoistene etablert kontakt med og vunnet støtten fra lokale folk, og opplever fersk rekruttering som øker deres styrke på slagmarken. CPI (Maoist) sine aktiviteter har blitt svekket i “Sørsonen” etter å ha lidd tilbakeslag som følge av sterke felles og uavhengige offensiver fra militære styrker i Karnataka, Tamil Nadu og Kerala.

Det største tilbakeslaget i nylig historie var sammenstøtet i Kaulay-området i Nilambur, hvor medlemmet av sentralkomiteen Kuppu Devaraj og SZC-medlem Ajitha ble drept. Maoister og menneskerettighetsaktivister nektet å anerkjenne hendelsen som et sammenstøt og kategoriserte det som falskt. LDF-myndighetene ble tvunget til å ordne en undersøkelse, som ble etterfulgt av kritikk fra CPI som mener aksjonslinjen ikke passet deres venstreideologi.

Kilder: 1. http://www.redspark.nu/en/peoples-war/india/maoists-raise-its-head-again-form-peoples-committees-in-kerala/ 2. New Indian Express

Tjen folket Media

Hvordan bidra til kampen?

Medlemskap

Ta kontakt

Pengestøtte

Gi på konto

Nyhetsbrev

Arbeidere og undertrykte i alle land, forén dere!