Dette er en oversatt artikkel. Den er ikke skrevet av Tjen Folket, og reflekterer ikke nødvendigvis Tjen Folkets syn. Målet med denne type oversettelser er å hjelpe våre norske lesere å følge folkekriger i ulike land. Slike oversettelser kan være nyhetssaker fra aviser eller uttalelser fra partier. Originalartikkelen er oppgitt med lenke lengst ned.

06.01.18. RAIPUR, INDIA: Naxalitter stormet selskapet Hindalcos bauxittgruver på grensen mellom Chhattisgarh og Jharkhand, og satte fyr på seks kjøretøy samt sprengte to vektbroenheter på fredagens små nattestimer, sa en talsperson for politiet.

En gruppe av 50 væpna maoister raidet Kudag-gruvene (i Chhattisgarh Balrampur-distriktet) og de tilstøtende Kukud-gruvene (i Jharkhands Latehar-distrikt) mellom klokka 1 og 2 på natten, sa en talsperson for distriktspolitiet i Balrampur.

Balrampur ligger omtrent 400 unna området der aksjonene fant sted, i den nordlige delen av Chhattisgarh. Gruvene ligger på begge sider av veien på grensen mellom statene, sa politet.

Mens en gravemaskin, en lastebil og en tipplastebil ble satt i brann i Kudagområdet, som faller inn under juridiksjonen til Samri politistasjon, ble to gravemaskiner og en lastemaskin satt i brann i Kukudområdet i Latehar, sa han.

Kjøretøyene og maskinene ble nyttet i gruvedrift, la talspersonen til.

Maoistene sprengte også en vektbroenhet både i Kudag og Kukud. Ingen ble rapportert skadet i hendelsen, sa han.

Men to vakter som var på tjeneste i området fikk juling av maoistene før de rømte fra stedet. En politipatrulje hastet til stedet og søkeoperasjoner for å finne maoistene ble igangsatt i regionen, fortsatte han.

Kilder: 1. https://timesofindia.indiatimes.com/city/raipur/naxals-torch-6-vehicles-blow-up-2-weigh-bridge-units/articleshow/62393890.cms 2. http://www.redspark.nu/en/peoples-war/india/naxals-raided-the-kudag-mines/

Tjen folket Media

Hvordan bidra til kampen?

Medlemskap

Ta kontakt

Pengestøtte

Gi på konto

Nyhetsbrev

Arbeidere og undertrykte i alle land, forén dere!