Skrevet av en kommentator for Tjen Folket Media.

Bare en snau uke etter at Trond Giske sa takk for seg, ser Ulf Leirstein ut til å følge etter.

Begge forsvinner antakelig ut av den rikspolitiske scenen som følge av sin oppførsel. Giske har i en årrekke trakassert jenter og kvinner i og rundt sitt eget parti, noe som tydeligvis har vært en dårlig bevart hemmelighet i politiske kretser og blant journalister.

Som et resultat av #MeToo-kampanjen våget til slutt noen å stå frem om Ap-nestlederens oppførsel, og når snøballen begynte å rulle, ramlet skjelettene ut av skapet, ett etter ett. En lang rekke kvinner har varslet om overtramp fra Giskes side.

Fremskrittspartiets Ulf Leirstein, som flere ganger har vært hardt vær på grunn av sin uvettige omgang med sosiale medier, ser nå ut til å ha krysset sitt politiske Rubicon en gang for alle. Tidligere har han «bare» oppfordret til muslimhets, hets mot samer og generelt legitimert Facebook-grupper som oppfordrer til vold mot meningsmotstandere.

Alt slikt kan man selvsagt slippe unna med i partiet han er medlem i, men etter at det kom frem at Leirstein har sendt grov porno til mindreårige partifeller fra sin stortingsepost, så ser det ut til at kanskje til og med Siv Jensen må sette foten ned.

Vi i Tjen Folket er imidlertid ikke overrasket over denne oppførselen fra to stortingsrepresentanter. Drittsekker og sjåvinister finnes i alle leire, men i politikerklassen er de ganske så kraftig overrepresentert i forhold til andre grupper i samfunnet. Vi tror det vil komme flere slike saker i tida som kommer, men det ironiske er at disse overtrampene ikke vil få noen konsekvenser for hverken Giskes eller Leirsteins stortingsplasser.

Er man valgt til Stortinget, så beholder man vervet, full lønn og alle frynsegoder som hører med resten av perioden. Det betyr at vi er dømt til å ha både Leirstein og Giske som «folkets representanter» helt til neste valg, som er i 2021. Årlig godtgjørelse for arbeidet som stortingsrepresentant er i skrivende stund kr. 928 602,-. På toppen av dette kommer etterlønn på 66 % året etter at de eventuelt ikke blir gjenvalgt.

Pensjonsordningene er gullkantede, i tillegg får man dekket tjenestereiser og hjemreise hver helg hvis man er pendler. Telefon er naturligvis gratis, og man kan bo i behagelig avstand til arbeidsplassen uten å betale ei krone for det dersom man bor mer enn førti kilometer fra Stortinget. Det er forskjell på folk, for andre må stampe i kø eller sitte på overfylte tog som kommer for sent dersom man er så uheldig å ha arbeidsplassen sin i Oslo sentrum.

En annen som plutselig tok sin hatt og gikk, var Unge Høyres leder Kristian Tonning Riise. Organisasjonens generalsekretær Maria Barstad Sanner forteller ifølge NRK at bekymringsmeldingene de har mottatt handler om «pågående sjekking, mye alkohol og skjeve maktforhold». Og det er neppe bare i Unge Høyre (særlig de mannlige) lederne oppfører seg på denne måten. Men siden har det kommet fram at Riise har sjenket et da 16 år gammelt medlem av ungdomspartiet, og hatt samkvem med henne - tross at hun var overstadig beruset. Dette har Unge Høyre blitt varslet om, men lederen fikk fortsette...

Partipampene og sekretærsjiktet passer godt på sine egne interesser. Rundt disse henger ambisiøse politikerspirer med jobb eller tillitsverv i systemlojale organisasjoner som kun har som oppgave å disiplinere eventuelle rebeller som skulle snuble i deres vei.

Vi har ingen interesse av å bidra til dette systemet. Forskjellen på stortingspartiene er helt ubetydelige, og for vanlige folk har det ingenting praktisk å si om det er Erna eller Jonas som er statsminister. Politikken er den samme uansett, og politikerne på Stortinget er en egen klasse med sine privilegier og interesser som de tjener.

En bevegelse som skal få til virkelig endring må dannes av vanlige folk. Den må skapes ut fra raseriet mot maktmisbruk og arroganse de «vanlige» politikerne viser. En slik bevegelse drives av en helt annen moral enn den degenererte moralen vi ser hos stortingspartiene. Vi står derfor utenfor hele dette systemet, og ønsker heller ikke å bli en del av det. Tvert imot – vi håper flest mulig snur ryggen til den råtne politikerklassen.

Tjen folket Media

Hvordan bidra til kampen?

Medlemskap

Ta kontakt

Pengestøtte

Gi på konto

Nyhetsbrev

Arbeidere og undertrykte i alle land, forén dere!