Zhang Yunfan, som er uteksaminert ved Universitetet i Peking ble arrestert under et studiemøte i November, gitt 6 måneder med forvaring.

Over 100 folk har signert et åpent brev som krever løslatelsen av en Kinesisk maoistisk intellektuell som ble arrestert en måned siden. (Originalartikkelen ble skrevet i Desember 2017.)

Zhang Yunfan, en 24-år gammel uteksaminert filosofistudent ved universitetet i Peking ble arrestert under et studiemøte den 15. november, ifølge brevet som ble bekreftet av "South China Morning Post." Han ble siktet for å "samle en folkemengde med hensikt til å forstyrre den offentlige freden", etter å ha gitt sine syn på "enkelte historiske begivenheter", sa brevet, og tilføyde at han ble holdt i forvaring på en uspesifisert plass, og vil holdes i 6 måneder.

Blant en av de som signerte brevet, som ble distribuert på Maoistiske nettsider, var Qian Liqun; en pensjonert professor ved universitetet i Peking. og en ekspert på litteratur- og kulturkritikk i tiden etter Mao.

Blant andre var også den kjente Maoistiske intellektuelle Kong Qingdong, som også er lærer ved universitetet, og Fan Jinggang, grunnleggeren av bokbutikken "Wuyou", som er en populær ressurs for Maoist-supportere.

Selv om Zhang - Ifølge enkelte internett-kilder,- ledet en gruppe av studenter fra universitetet i Peking på et besøk til Shaoshan – Mao Tse Tungs fødselsplass – i 2014, og var kjent for å hylle den Kinesiske Folkerepublikkens kontroversielle grunnlegger, så er det fortsatt uklarheter over grunnen for arrestasjonen.

En venn, som ønsket å forbli anonym, sa at Zhang brydde seg veldig om Kinas migrantarbeidere, og har tidligere stilt seg frivillig for å utdanne barn i fattige strøk.

"Uansett hans politiske syn, så ble en statsborger med en god jobb og diplom fra Universitetet i Peking som ham arrestert kun for å være på et studiemøte. Det gjør meg trist," sa vedkommende. "Han mener det er mange sosiale problemer nå, og folket nederst blir rammet hardest."

Maoister er kritiske til Kinas nåværende politiske og økonomiske system, som de mener er et svik mot Mao Tse Tungs visjon om en planøkonomi. De legger også skylden på landets markedsreformer for økende forskjeller i samfunnet og korrupsjon.

Støtten for bevegelsen øker, og som et resultat så er samlingene deres nøye overvåket av myndighetene. Til tross for det, så er supportere mye mindre sannsynlig for å bli arrestert enn aktivister og intellektuelle som agiterer for et demokrati av den vestlige typen.

Originaltekst: http://www.scmp.com/news/china/policies-politics/article/2125541/chinese-scholars-sign-open-letter-calling-release

Tjen folket Media

Hvordan bidra til kampen?

Medlemskap

Ta kontakt

Pengestøtte

Gi på konto

Nyhetsbrev

Arbeidere og undertrykte i alle land, forén dere!