Dette er en oversatt nyhetsartikkel. Den er ikke skrevet av Tjen Folket, og representerer ikke nødvendigvis forbundets syn. Formålet er å bringe nyheter om internasjonale folkekriger til norske lesere.

India: Maoister til harde angrep mot gruvedrift

Maoister satte fyr på flere kjøretøy, og oppfordrer til bandh-protester mot “fascistisk undertrykking” den 5. februar.

Det melder flere indiske medier.

Malkangiri: Rundt klokka 12, mens arbeid for bygging av en ny landsbyvei var i gang, stormet minst 40 tungt bevæpnede røde rebeller en byggeplass. Rebellene ble ledet av uniformerte kadre fra Andhra Odishia Special Zonal Commitee i det bannlyset Communist Party of India (Maoist).

I tre separate hendelser i distriktet som grenser til Chhattisgarh, satte maoistene satte også fyr på et flertall kjøretøy. Ved Bupatiraopet i det samme distriktet, brant de ned fire lastebiler, to anleggsmaskiner og en traktor.

De etterlot et brev som fortalte at aksjonen var i protest mot den illegale sandgruvedriften i området.

Gjennom plakatene fordømte rebellene de såkalte “sandmafia”-operasjonene, forsøkene på å sette i gang gruveprosjekter og fordrivelsen av fattige og undertrykte deler av folket som utføres i tjeneste for store prosjekter i delstaten.

De oppfordret folk til å ta del i den kommende bandh-protesten mot “fascistisk undertrykking” som CPI (maoist) har gått inn for i regionen Telangana-Dandakaranya, til en suksess.

Kilder: theindu.com, ndtv.com, kalingatv.com

Tjen folket Media

Hvordan bidra til kampen?

Medlemskap

Ta kontakt

Pengestøtte

Gi på konto

Nyhetsbrev

Arbeidere og undertrykte i alle land, forén dere!