Dette er en oversatt nyhetsartikkel. Den er ikke skrevet av Tjen Folket, og representerer ikke nødvendigvis forbundets syn. Formålet er å bringe nyheter om internasjonale folkekriger til norske lesere.

Spenningen har steget i grenseområdet mellom delstatene Andhra Pradesh og Telangana, og CPI (Maoist) har de siste dagene grepet til voldelige midler. De sentrale styrkene, som leder anti-naxaloperasjonene i skogene i grenseområdet, har slått alarm.

Ved å grave grøfter og felle trær over veiene, har naxalittene nektet paramilitære styrker å ta seg inn i deres skanseområder. Maoistiske ledere avholder møter med landsbyboerne i stammeområdene. Naxalittene intensiverer sine bevegelser i Chhatisgarh og Odisha, og Greyhound-partiene har blitt varslet og samarbeidsoperasjonene er trappet opp. Medlemmer av Folkets frigjøringsgeriljahær (Peoples Liberation Guerilla Army, PLGA) har iløpet av de siste dagene skadet veier, sprengt en bro og skadet tre personer inklusive en soldat fra COBRA-styrkene og to sivile.

Andra Pradesh-politiet har nylig understreket behovet for utplassering av flere politistyrker for å bremse Naxalittenes aktiviteter. “Siden maoisttrusselen er et interstatlig problem, avholder vi diskusjoner med våre kolleger i de Naxaldominerte statene. Samarbeidet fra offiserene er bra”, sa en offiser.

Politiet arrangerer medisinleirer og sportsaktiviteter for å vinne hjertene til folket i stammeområdene.

Kilder: 1. http://www.redspark.nu/en/peoples-war/india/cpi-maoist-step-up-military-operations-along-andhra-pradesh-telangana-border-region-due-to-police-encroachment/ 2. http://www.thehindu.com/news/national/andhra-pradesh/tension-on-ap-ts-borders-as-maoists-step-up-activities/article22652452.ece

Tjen folket Media

Hvordan bidra til kampen?

Medlemskap

Ta kontakt

Pengestøtte

Gi på konto

Nyhetsbrev

Arbeidere og undertrykte i alle land, forén dere!