Dette er en oversatt uttalelse fra Den nye folkehæren (New People's Army) på Filippinene. Den er ikke skrevet av Tjen Folket, og representerer ikke nødvendigvis forbundets syn. Formålet er å bringe nyheter om internasjonale folkekriger til norske lesere.

Uttalelse fra Filippinenes nye folkehær (NPA): Revolusjonær rettferdighet idømt ververe for CAFGU og Alamara i Talaingod

New People’s Army
Regional Operations Command
Southern Mindanao Region
Pressemelding
8. februar , 2018

8. februar 2018: Som respons på US-Duterte-regimets altomfattende krigsoffensiv og troppeoppbygging i Sør-Mindanao, med spesielt fokus i Lumadeområdene, har New People’s Armys regionale operasjonskommando i Sør-Mindanao dirigert alle NPA-enheter til å fortsette utvidelsen og konsolideringen av den revolusjonære oppslutningen blant massene og lanseringen av aggressive og utslettende angrep for å spre fiendens konsentrasjon og motvirke forræderiske militære operasjoner.

NPAs regionale kommando beordret også alle subregionale NPA-enheter til å innføre stående ordre og straffe de mest rabiate offiserene og medlemmene i politiet og hæren, etterretningsenheter og sivile anter som leder og gjennomfører de voldsomme heslige, utenomrettslige drapene og rettighetsbruddene mot uheldige sivile.

NPA-SMROC gratulerer røde soldater og operativer for å pålegge dens ståendre ordre til CAFGU-leder Banadjao Mampaundag og hans sønn, Jhonard, som også var en del av CAFGU, i Sitio Igang i Nordre Davao, den 4. februar. De to var væpnede og forsøkte å åpne ild mot røde soldater. En .45-kaliber pistol og en hagle ble beslaglagt fra dem.

Mampaundag var ingen helt eller en velvillig stammeleder for Talaingod, men et langvarig medlem av CAFGU og en rabiat verver for de beryktede paramilitære styrkene Alamara, som er på lønningslisten til Armed Forces of the Philippines 10. infanteridivisjon. Han var ansvarlig for forbrytelser mot folket, slik som landrøveri, tyveri og utpressing, alvorlig overgrep, og vert for andre menneskerettslige grusomheter.

Til tross for appeller fra sine slektninger og sivile i samfunnet, presset han på for byggingen av en militær avdeling i området og organiserte Alamara-styrker for kontrarevolusjonære operasjoner.

Landsbyboere fra Lumadfolket som nekter å melde seg til Alamara CAFGU-trening ble beordret til å forlate sine hjem og gårder.

Mampaundag var aktive i etterretningsmateriale og kampanje for psykologisk krigføring i området.

Han satt også i gang og utpresset folk for profitt fra salget av forfedres land, inklusivt tomter og gårder med tvilsomme landtitler som han ikke eide, til intetanende kjøpere som ikke var lumader og interesserte parter.

NPA-soldater har gjentatte ganger utstedt advarsler til Mampaundag og hans sønn hans sønn Jhonard, om å avstå fra å ta del i kriminelle aktiviteter og i de kontrarevolusjonære operasjonene. I flere tilfeller har røde soldater tålmodig forklart Mampaundag om farene ved byggingen av militære avdelinger blant sivilbefolkningen, verneplikt for lumadfolket i paramilitært arbeid, og farene i å medvirke fiendens søk og bekjemp-operasjoner.

Mampaundag-familien har nektet å respektere disse advarslene og fortsatt med deres kontrarevolusjonære aktiviteter. Lenge har Lumadefolket og de sivile i Talaingod krevd rettferdighet og at Mampaundag-familien må svare for sine forbrytelser.

Med vekt på de grove overgrepene og urettferdighetene uttenkt og implementert av Mamaundag-familien i Talaingod, har NPA idømt den revolusjonære rettferdighetene massene lenge har lengtet etter.

Den revolusjonære rettferdigheten står i skarp kontrast til de utenomrettslige drapene beordret av presidenten for filippinske myndigheter, Rodrigo Duterte, og gjennomført av Filippinenes nasjonale politi (PNP) imot fattige sivile som har blitt forbundet til illegal narkotika. De narkotikarelaterte drapene legger et røykteppe over og beskytter det største narkotikasyndikatet som er drevet av Dutertefamilien og dens allierte i makten.

NPAs revolusjonære rettferdighet står også i kontrast til Dutertes politikk for å eliminere og nøytralisere medlemmer av lovlige organisasjoner som er anklaget for å være kommunistiske fronter.

Revolusjonær rettferdighet tjener interessene til de kjempende massene om land, levebrød og menneskerettigheter, mens Dutertes utenomrettslige drap av aktivister, fattigbønder og Lumad-ledere tar sikte på å kvele legitim opposisjon mot imperialistisk plyndring, byråkratisk korrupsjon og forverret utbytting og undertrykking fra landeiere og kompradorborgerskapet.

(Sgd.) Rigoberto F. Sanchez Spokesperson

Kilder:

  1. https://www.facebook.com/notes/cpp-information-bureau/revolutionary-justice-meted-against-cafgu-alamara-recruiters-in-talaingod/1794874970556942/
  2. http://www.redspark.nu/en/peoples-war/philippines/revolutionary-justice-meted-against-cafgu-alamara-recruiters-in-talaingod/

Tjen folket Media

Hvordan bidra til kampen?

Medlemskap

Ta kontakt

Pengestøtte

Gi på konto

Nyhetsbrev

Arbeidere og undertrykte i alle land, forén dere!