Av en kommentator for Tjen Folket Media.

Lørdag 22. september vil aktivister markere solidaritet med dr. G. N. Saibaba og motstand mot den indiske statens krig mot folket.

Ta kontakt om du vil bidra! Vi oppfordrer folk i Oslo og nærområdet til å møte opp til protest som solidaritetsaktivister har tatt initiativ til:

Dag: Lørdag 22.09. Tid: kl 14.00. Sted: Nils Juels gate 30.

Protesten vil etter eget utsagn vil sette fokus på Saibabas behov for hjelp, at han er en politisk fange - samt kritisere den indiske staten.

Hvem er Saibaba og hva har skjedd?

Committee for the Defence and Release of Dr. G N Saibaba skriver:

“Dr. G. N. Saibaba er assisterende professor i Institutt for engelsk på Ram Lal Anand College, University of Delhi. Han er en kjent aktivist for demokratiske rettigheter som har stått i spissen for motstand mot grove krenkelser av rettighetene til urbefolkning og fattigbønder. Han har vært en ledende motstander av den indiske statens krig mot sitt eget folk, på vegne av store selskaper som tvinger til seg land, elver, fjell, skoger og alt som disse selskapene hungrer etter. Han ble kidnappet av politiet den 9. mai 2014, i fullstendig overtredelse av gjeldende lover. Senere sa politiet at han var arrestert og rettet falske anklager mot han med dekning i en drakonisk lov, loven om ulovlig aktivitet (forebygging). Han har siden da blitt holdt i isolasjonscelle i Nagpur Central fengsel i Maharashtra, mer enn 1000 kilometer fra hjemmet og familien i Delhi. Vi tror at han blir straffet for sin motstand mot den åpenbare og brutale undertrykkelsen den indiske staten har sluppet løs over de fattigste av de fattigste i dette landet.”

Oversatt av Tjen Folket Media fra denne kampanjen:

Free Dr. G N Saibaba

Bilde uten navn

Svenske Indien Solidaritet publiserte i 2017 et brev fra Saibaba til sin familie, skrevet fra den berykta isolasjonscellen i Nagbur Central fengsel:

Dear vasantha

I am frightened to think of coming winter. Already I am shivering with continuous fever. I do not have a blanket. I do not have a sweater/jacket. As temperature goes down excruciating pain continuously in my legs and left hand increases.

Saibaba: Sitter i isoleringscell, är sjuk och bävar inför vintern

Den kjente indiske forfatteren Arundhati Roy omtaler Saibaba som en god venn, og har blant annet snakket om han i et filmklipp på youtube:

Arundhati Roy on the jailing of Dr. G.N. Saibaba and others

Arrestasjonen av Saibaba viser den gamle indiske statens sanne ansikt. Denne er byråkratkapitalistisk, og bruker systematisk fascistiske metoder for å undertrykke folket og opposisjonelle. Myten om “verdens største demokrati” er ikke bare falskt i tilfellet India. India er et framstående eksempel på at selv grunnleggende borgerlige friheter og rettigheter, er en luksus kapitalistene ikke har råd til i den tredje verden.

Det imperialistiske systemet er avhengig av å holde land i den tredje verden tilbake i kunstig underutvikling. Vestlige selskaper og stater er avhengig av den billige arbeidskraften og billige råvarer, og dermed må massene holdes nede i fattigdom. Folket vil selvsagt protestere mot dette. Staten har ikke råd til å kjøpe dem med noen form for velferd eller kompromisser. Og dermed må den nakne fascismen tre fram.

Så lenge folk stemmer på de korrupte partiene, kan de få lov til å stemme. Så lenge de ytrer seg, men ikke kjemper, får de lov å ytre seg. Men selv en doktors ytringer blir altså for mye for den gamle indiske staten. Saibaba er ikke den eneste politiske fangen i India - eller forøvrig i den tredje verden. Tvert om, i alle verdens fattige land sitter opposisjonelle bak piggtråd og gitter.

De som har mulighet bør bruke sin frihet til å kjempe. Kjempe for de politiske fangene og deres frihet, men enda viktigere - kjempe deres kamp, kampen for sosial revolusjon og politisk makt til proletariatet. De kan fengsle en revolusjonær, men de kan ikke fengsle revolusjonen!

Noen lenker:

The Persecution of GN Saibaba and India’s ‘Annihilation’ of the Resistance

Indiensolidaritet

International Committee to Support the Peoples War in India

Tjen folket Media

Hvordan bidra til kampen?

Medlemskap

Ta kontakt

Pengestøtte

Gi på konto

Nyhetsbrev

Arbeidere og undertrykte i alle land, forén dere!