En kommentator for Tjen Folket Media.

Nettavisen skriver at Norges største meglerhus, DNB Markets, har undersøkt utviklingen i norsk økonomi og om regjeringene påvirker. De skriver:

De har sett på alle regjeringene i perioden 1970 til 2016, og konklusjonen er tydelig: Det ser ikke ut til å ha noe å si for økonomien om vi har en sosialistisk eller borgerlig regjering. Den gjennomsnittlige økonomiske veksten i de 30 årene med en regjering ledet av Arbeiderpartiet er 2,7 prosent, ifølge DNBs tall. Snittveksten i de 16 årene med borgerlig regjering er - også - 2,7 prosent. [1]

Bilde uten navn

Økonomien er det mest grunnleggende i et samfunn. Den avgjør om folk har jobb, om folk får fast stilling, hva man betaler i huslån, husleie, hva man får kjøpt for en krone og så videre og så videre. Svingningene i økonomien har mye mer å si for folk sine liv, enn skatt, avgifter og statsbudsjetter. Med andre ord det spiller ingen rolle hva du stemmer!. Som vanlig lager mediene et show av partipolitikken. De forsøker iherdig å gjøre den spennende, slik at folk skal fortsette å stemme. I de fleste land har fattigfolk og arbeidsfolk gjennomskuet dette skuespillet for lenge siden. Våre liv i kapitalismen, påvirkes ikke av hvem som sitter i regjering med hverandre. Og her får vi det altså bekreftet ned til desimaltallt - på 46 år er det altså nøyaktig samme vekst med Høyre som med Ap.

De forskjellige partienes håndtering av krisene i kapitalismen handler ikke om å håndtere selve krisa, men om å håndtere folk. Det handler om å gi folk illusjonen av at politikere kan påvirke konjunkturene. Slik at folk skal fortsette å ha en viss tillit til systemet. Det er det ingen grunn til å ha. Og dem som spiller dette spillet, uansett hvilket parti de sier de representerer, forsøker å føre folk bak lyset. De lurer gjerne seg selv også, til å tro at de er viktigere enn de er. I virkeligheten er de bare luftig skum på toppen av bølgene i den kapitalistiske økonomien.

  1. ^For økonomien spiller det ingen rolle hvem som vinner valget

Tjen folket Media

Hvordan bidra til kampen?

Medlemskap

Ta kontakt

Pengestøtte

Gi på konto

Nyhetsbrev

Arbeidere og undertrykte i alle land, forén dere!