1

Politikerne på Frøya sviker igjen

Av en kommentator for Tjen Folket Media

Formannskapet i Frøya kommune gir opp sin milde motstand mot utbyggingen. De har sviktet før, men av frykt for vreden til mange på Frøya, snudde de og forsøkte halvhjertet å stoppe den massive utbyggingen av vindturbiner.

https://www.hitra-froya.no/nyheter/2019/06/12/Gir-seg-i-vindkraftsaken-19238808.ece

Et enstemmig Frøya formannskap bestemte seg i dag for ikke å kjøre vindkraftsaken videre.

Dette er et utbyggingsprosjekt av norsk og tysk storkapital, som med subsidier fra staten skal tjene store penger på å ødelegge enda mer natur.

Hans Anton Grønskag. en av lederne for motstanden mot vindmølleutbyggingen skriver:

VI MÅ ORGANISERE EN STERK PROTESTBEVEGELSE!
Vi har en regjering som ikke står opp for sitt folk, men gladelig selger grunnen under beina våre til høystbydende! 
Vi har en opposisjon, som med få unntak, lukker øynene for det verste overgrepet på land og folk i fredstid!
Vi har en Trønderbenk på Stortinget som ikke gidder å møte frøyværinger i Oslo!
Vi har en forvaltning som er gjennomsyret av feighet, kremmeri og snusk! 
Vi har en hovedstadspresse som ikke tør, eller makter å avsløre flosklene som tilsammen skaper «det grønne skifte»! 
Kort sagt: Vi har ledere som svikter!
De prøver å kvele folks engasjement med rå makt og unnfallenhet, men vårt engasjement skal vokse seg sterkere på grunn av deres svik!
Slike politikere fortjener ikke folkets tillit, og det bør vi vise dem! 
Vi har to protestvalg foran oss. Vi må organisere den protesten!

Akkurat som i bompengesaken ser vi at mange vil føre motstanden inn i parlamentariske former. Det snakkes om nye parti, nye protestlister og å straffe politikere. Vreden mot dagens politikere er rettferdig, men det er en blindspor å gjøre kampen til en valgkamp.

Det er den folkelige aktive motstanden på gata eller på heiene i Frøya, som har presset politikere til å snu. Det er folkets kamp som endrer ting. Å føre det inn i det parlamentariske systemet kan bare gjøre kampen veikere og mer tannløs. Hva som vil skje med listene mot bompenger er forutsigbart nok. De vil kanskje holde seg til valgløftene i bompengesaken, men i andre saker vil de se seg tvunget til å loppe folk for skattekroner eller kutte i velferd.

Det samme vil skje med eventuelle vindmøllepolitikere. Seire for folket vinnes bare av folket sjøl, av folkets egen kamp og i kamp mot staten og kapitalen. At man ikke kan ha tillit til systemet er bevist igjen og igjen. Slik vi ser tydelig på Frøya i dag.

Uansett – den folkelige kampen har hittil vært et strålende eksempel til etterfølgelse. Og det setter også på spissen mange av de store brennende politiske spørsmålene i vår tid. Og kampen er ikke tapt selv om politikere igjen kapitulerer.