1

India – Kamerat Ajith er fri!

Det revolusjonære nettstedet New Epoch Media melder at kamerat Ajith er løslatt, vi har oversatt denne artikkelen om saken:

INDIA – Kamerat Ajith er fri: En seier for folkekrigen og internasjonal solidaritet
27 juli, 2019

“Kamerat Muralis (Ajiths) arrestasjon er spesielt et av de største tapene vårt parti og sentralkomitteen har lidt.”

Dette ble skrevet av sentralkomitteen av Indias Kommunistiske Parti(maoistisk) i en erklæring mai 2015, kun syv dager etter arrestasjonen av kamerat Ajith den 9. mai 2015. Denne vurderingen av sentralkomitteen til CPI(maoistisk) er basert på kamerat Ajiths rolle i tjeneste av den nydemokratiske revolusjonen i India, i tillegg til hans bidrag til verdens proletariske revolusjon.

Like mye er 23. juli 2019, dagen for løslatelsen av kamerat Ajith fra Pune fengsel, en seiers- og feiringsdag for alle anti-imperialister og revolusjonære rundt om i verden! Vi vil uttrykke vår glede og våre hilsener, vår “Lal Salam” til kamerat Ajith i den internasjonale solidaritetens ånd.

Frigjørelsen av kamerat Ajith er først og fremst en seier for den framgangsrike folkekrigen i India. Tross en kontrarevolusjonær offensiv mot revolusjonen og folkekrigen i mer en 10 år, har den indiske reaksjon og dens imperialistiske herrer ikke kunne ødelegge folkekrigen. Tvert om, vanskelighetene har blitt overvunnet og nye fremganger har kunnet gjennomføres. Den faktiske løslatelsen av kamerat Ajith rokker ved represjonsorganene til den gamle indiske staten. Dette kompromisset viser klart makten til folkekrigen under ledelse av CPI(maoistisk). Det viser også at de fascistiske lovene, som loven for “prevention of illegal activities(UAPA)” som ble brukt som et grunnlag for å arrestere revolusjonens styrker og folkets bevegelse, som Ajith, er et spørsmål om maktforholdet mellom revolusjon og kontrarevolusjon.

Løslatelse av kamerat Ajith er også en seier for solidaritetsarbeidet. Siden Ajiths arrestasjon i 2015 har det blitt organisert kraftfulle kampanjer, for det meste i India, men også på et internasjonalt nivå. I en samlet uttalelse i 2019 har solidaritetsarbeidet med de politiske fangene og folkekrigen i India fått en sterk base, og flere krefter i forskjellige land over hele verden fulgte dette ropet bestemt og med styrken av internasjonal solidaritet. “Vi forsvarer kamerat Ajith, som har viet livet sitt til tjeneste for CPI(maoistisk) og folkekrigen, den nydemokratiske revolusjonen. Kampen mot imperialismen er rettferdig og krever internasjonal solidaritet og solid støtte.” Basert på denne forpliktelsen ble det organisert flere kraftfulle aktiviteter for kamerat Ajith og alle politiske fanger i India.

Selv om vi må ta med i beregning at den indiske reaksjonen vil jobbe bestemt for en ny arrestasjon av kamerat Ajith (slik de gjorde etter hans siste korte løslatelse), må vi fokusere sterkt på seieren ved løslatelsen hans. Denne seieren har blitt basis for et høyere nivå av internasjonalt solidaritetsarbeid med folkekrigen i India og for å vinne nye seire. Kamerat Ajiths løslatelse viser klart at organisert internasjonal solidaritet er et viktig verktøy i kampen mot imperialisme, i tjeneste av verdens proletariske revolusjon!

Frihet for alle politiske fanger i India!
Støtt folkekrigen i India!
Lenge leve den internasjonale solidariteten! Lal Salam!

Original tekst på engelsk:
https://www.newepoch.media/single-post/2019/07/27/INDIA—Comrade-Ajith-is-free-A-victory-of-peoples-war-and-international-Solidarity