1

Frankrike: Frihet for kamerat Theo!

Den franske arbeideren og aktivisten Theo har i lengre tid sultestreiket i protest mot at han er arrestert og nå er politisk fange i Frankrike. I flere land, blant annet USA og Østerrike, har revolusjonære gjennomført aksjoner i solidaritet med kamerat Theo.

Den franske revolusjonære avisen ‘La cause de peuple’ har dekket saken. De har publisert et brev fra kamerat Theo, samt beskrevet hvordan politiet dukket opp på den nye arbeidsplassen hans i en ren provokativ arrestasjon – i stedet for å arrestere ham der han bor. Kamerat Theos sultestreik skjer:

– for å få status som politisk fange.

– for å overføres til fengselet i Riom.

– i solidaritet med revolusjonære politiske fanger, særlig med kamerat Georges Ibrahim Abdallah.

Abdellah er en palestinsk frigjøringsaktivist som har sittet fengslet i Frankrike i flere tiår, anklaget for en væpna aksjon på vegne av den palestinske frigjøringskampen. Franske revolusjonære har lenge kjempet for Abdallahs frihet og i solidaritet med hans politiske kamp.

Aksjon mot det franske konsulatet i Houston, USA.

Kamerat Theo ble arrestert 22. juli og regnes av den revolusjonære bevegelsen som en politisk fange. Politiet forsøker å knytte han til en politisk protestaksjon mot en fransk minister i forbindelse med den enorme protestbevegelsen som har rystet frankrike i hele år, kjent som ‘de gule vestene’. 

Irland.

Franske maoister og revolusjonære har vært svært synlige midt i disse protestene. Hammer og sigd har dukket opp spraymalt på mange vegger. Samt grafitti til støtte for det maoistiske kommunistpartiet, maoismen og formann Gonzalo. Dette har selvsagt vekket reaksjonens harme.

‘La cause de peuple’ skriver om solidaritetsaksjoner i Irland, Canada, Brasil, Tyskland og Sveits. ‘New Epoch Media’ har skrevet om en rekke aksjoner i Østerrike. ‘Incendiary News Service’ skriver om aksjoner flere steder i USA.

I sitt brev fra fengselet, oversatt til engelsk av kameratene i New Epoch Media, avslutter kamerat Theo med slagordene:

Frihet for alle politiske fanger!

I møte med represjon, la oss møte slag med slag!

Ned med imperialismen og dens vakthunder!

Proletarer i alle land, foren dere!

Våg å kjempe, våg å vinne!

Lenker:

FRENCH STATE – Free comrade Theo! Support the political prisoners! (New Epoch Media)

Austria – Freedom for Theo!