1

Danmark: 160 millioner kroner på å beskytte fascist

Beskyttelse av medlemmer i fascistiske «Stram Kurs» har kostet den danske staten 114 millioner kroner, bare i 2019. Det fremkommer i et svar til Folketinget.

Ekstrabladet skriver:

«’Rigspolitiet estimerer med usikkerhet, at politiet i 2019 frem til og med den 28. november til sammen har brukt ca. 114 mil. kr. på beskyttelse av Rasmus Paludan samt medlemmer og folk med tilknytning til Stram Kurs’, opplyser Rigspolitiet i et svar til Folketingets Rettsutvalg.

Oppgjøret dekker blant annet lønn til politifolk inklusive kvelds, natt og helge tillegg. Overtid er ikke medregnet, så det kommer i tillegg til de 114 mil. kr.

Omkostninger til overtid vil utgjøre ca 46 millioner, skriver Rigspolitiet om perioden 1. januar 2019 – 5. juni 2019.

Dermed kan kostnadene hittil i år ende på 160 millioner kroner for å beskytte Rasmus Paludan og Stram Kurs.»

Paludans parti, Stram Kurs, er et parti i samme kategori som Alliansen-avleggeren, Selvstendighetspartiet. Og har en arbeidsstil som har endel til felles med «Stopp Islamiseringen av Norge» SIAN. De holder «folkemøter» eller «demonstrasjoner» der de holder appeller eller brenner Koranen. Disse er helt fullstendig avhengige av politibeskyttelse for å kunne avholdes.

Paludan var i Norge i august på invitasjon fra Selvstendighetspartiet. Han ble da blant annet nektet å holde et åpent møte på Litteraturhuset i Oslo og roste politiets innsats etter at han fikk en Rødt-politiker arrestert for å ha filmet standen til Selvstendighetspartiet.

Den borgerlige staten holder hånden over fascistene. Hadde ikke det vært for denne beskyttelsen hadde de ikke kunnet organisere på gaten. Men antifascister og massenes iherdige kamp er svært begrensende for hva de får gjort. De er redde. Det er den høye prislappen for Paludans beskyttelse et tegn på.