1

Frankrike: Revolusjonære aksjoner

De tyske kameratene i Dem Volke Dienen omtaler en rekke aksjoner utført i den franske staten i løpet av de siste månedene. Den franske revolusjonære bevegelsen har vært svært synlig det siste året i opptøyene og streikene som begynte med “de gule vestene”.

Natt til 13. februar dukket en rekke slagord opp til støtte for streikende renovasjonsarbeidere, undertegnet “Parti Communiste Maoïste” (Det maoistiske kommunistiske parti) [PCM].

Bild könnte enthalten: Pflanze und im Freien
Keine Fotobeschreibung verfügbar.

Natt til 24. januar ble kontoret til regjeringspartiet REM (La Republique En Marche) i byen Clermont-Ferrand tagget ned med en parole for befrielse av Palestina, og med støtte til partiet PCM.

20. januar ble det tagget i Bretagne til støtte for de irske kameratene, med slagordet “frihet for alle irske republikanske fanger – PCM”.

Den 17. desember malte revolusjonære parolen “Maskinister i streik” og partinavnet PCM i Paris-forstaden Saint-Denise.

Bild könnte enthalten: Auto und im Freien

Den 2. desember ble det malt til støtte for tyrkiske TKP/ML og den tyrkiske folkegeriljahæren TIKKO. Slagordet som ble malt var “Kombattantene i folkekrigen er udødelige – TKP/ML-TIKKO”.

Den 16 november under en gule vester-demonstrasjon ble kontoret til regjeringspartiet REM i Montpellier angrepet og partinavnet PCM samt hammer og sigd ble spraymalt på vegger og vinduer.

Unbenannt

Den 10. november i Clermont-Ferrand ble det malt en PCM-parole for befrielse av den politiske fangen kamerat Theo (som senere er blitt frigitt). Kamerat Theo ble arrestert 22. juli 2019 for sin tjeneste for folket og revolusjonen.

Bild könnte enthalten: Baum, Himmel und im Freien

Den 21. oktober organiserte Revolusjonær LGBTI-aksjon en blokk i en LGBTI-demonstrasjon i Paris. Banneret for blokka kan oversettes til “Medisinsk assistert forplantning [PMA] gir ulik behandling – LGBTI-folk er rasende”.

Den 7. september ble et PCM-banner mot imperialistiske livsmiddelkonsern satt opp i Sarthe. Undertegnet PCM sto det på banneret: “Lactalis, Danonoe, Nestlé – vanntyver, tyver av livet”.

Bild könnte enthalten: Wolken und im Freien

Den 31. august holdt revolusjonære en demonstrasjon i Nantes for frigjøring av kamerat Theo og alle politiske fanger. 

Bild könnte enthalten: eine oder mehrere Personen, Himmel und im Freien
Bild könnte enthalten: eine oder mehrere Personen und im Freien