1

Arendal: Politiet slår demonstrant bevisstløs for fascistene

Tjen Folket Media har snakket med aktivister som deltok i antifascistisk demonstrasjon mot muslimhaterne i SIAN torsdag 6. august. Det var en kampklar og energisk markering i samme ånd som en rekke av årets markeringer. Tre personer ble arrestert av politiet da de forserte sperringene. En av disse ble slått ned og ble bevisstløs. Han kunne fortsatt knapt stå på føttene da politiet trakk ham vekk.

Kampkomiteen var tilstede i demonstrasjonen som i følge sørlandsavisa Fædrelandsvennen samlet 60-80 folk. Av videoen over ser man tydelig at borgerlig media igjen underdriver styrken til massene.Det ser ut som langt mer enn 80 mennesker totalt på videoen. Ifølge aktivistene TFM snakket med var det omlag 200 demonstranter der. De forteller videre at det i hovedsak var helt vanlige folk, folk fra massene, som deltok, og ikke mange ungdomspolitikere eller NGO-folk.

Det ble ropt slagord og stemningen bygde seg opp stadig høyere. Røde faner sto mot politisperringene og man ser også hjemmelagde skilt og slagord. 

Det var da SIANs representanter tok fram en koran for å skjende denne, at begeret rant over for folk. Flere personer forserte sperringene og løp mot fascistene. Politiet brukte brutal vold mot flere av disse. En av disse ble slått ned og gikk så hardt i asfalten at han ble bevisstløs, noe som skapte forferdelse og sinne blant massene til stede. Etter dette ble SIAN-markeringen avbrutt og fascistene ble fraktet vekk av politiet.

Igjen har masser risikert sin egen kropp og helse for å stoppe fascistene. Igjen ble fascistenes markering avbrutt før tida av motstanden mot dem. Dette er nok en seier for antifascismen, selv om også denne seieren ble kjøpt med ofre fra de som kjempet hardest.

Kampkomiteen har lagt ut det følgende på Facebook:

Kampkomiteen mobiliserer til demonstrasjon mot SIAN i Kristiansand fredag 7. august. De oppfordrer også folk til å støtte de som ble pågrepet og særlig den som ble skadd av politiet.

Det virker stadig tydeligere at massene har fått nok av at fascister med politibeskyttelse organiserer seg og sprer rasistisk hets på gater og torg. Kampen mot dem har dette året fått et voldsomt oppsving. Samtidig ser vi at SIAN samler svært få folk til sine markeringer, til og med færre enn de ynkelige antallene de samlet i 2019. Og samtidig har alle andre fascistiske grupper i Norge store indre problemer.

2020 har hittil vært et elendig år for fascismen, og et storslagent år for de kjempende massene som har rettet sin rettferdige harme mot både fascister og politiet. Den økte motstanden fører på sin side til hard represjon og forfølgelse, som er den andre sida av de seirene som blir vunnet på gata.