1

Brasil: Solidaritet med kjempende kvinner og barn

Oversatt fra brasilianske Movimento Feminino Popular (MFP).
Inneholder også utdrag fra A Nova Democracia og Popular Women’s Movement-Movimiento Femenino Popular (PWM-MFP).

Hilsen til kvinnene og barna som er omringa i Tiago dos Santos-leiren

Movimento Feminino Popular (MFP), 10.10.2020:

MFP ønsker bondekampen i Tiago dos Santos-leiren i Rondônia og over hele landet velkommen. Dette vakre bildet av kvinner, som sammen med barna sine er villige til å stå opp mot hele apparatet til militærpolitiet til den gamle staten, for å garantere den hellige retten til jord å jobbe på og for å forsørge familiene sine, viser hva alle blodhundene til den borgerlig-jordeierstaten, en tjener av imperialismen, hovedsakelig amerikansk, forsvarer av jordrøvere og bevæpna menn prøver å skjule: det sekulære raseriet til folket generelt, og kvinner spesielt, mot heile denne gamle ordenen av utnyttelse og undertrykkelse.

Når barna roper slagordet sitt «vi vil ha melk» sammen med mødrene sine, bekrefter de at til tross for frykten er motet til å kjempe og forsvare jorda større, og det viser energisk at ingen og ingenting kan stoppe bondekampen i dette miserable landet. Kvinnene, med ansiktene sine tildekka, med barna i armene sine og med svingende røde flagg, er et rørende og overbevisende eksempel for de som fremdeles tviler på raseriet og den folkelige kampen, eller, som opportunistene gjør, bare ser fascistenes hysteriske rop og ikke ser folkets fiber, mot og vilje til å kjempe.

Ingen løgn kan slette den kjensgjerninga at de største kjeltringene og morderne i dette landet er storborgerne og grunneierne og alle håndlangerne deres. Det som står foran deg, vil ikke forhindre kampen som blir større jo større undertrykkelsen er. Disse bondekvinnenes uttalelse uttrykker raseriet og beslutsomheten til fattige kvinner i alle deler av landet vårt og i heile verden. Folkets kvinner, som i kampen for å forsvare brødet til barna, forsvare jorda for å komme seg ut av ydmykelsen, forsvare minimumsrettighetene for å overleve, går gjennom alle slags vanskeligheter og forvandler seg til ekte løvinner, i stand til å overvinne alle hindring.

Vi hilser alle bøndene i Tiago dos Santos-leiren og spesielt kvinnene og barna. Dere er ikke aleine i denne kampen!

Det er rett å gjøre opprør!

Jorda til de som bor på og dyrker den!

Leve bonderevolusjonen!

Leve Tiago dos Santos-leiren og Fattigbøndenes forbund!

Leve kampen til folkets kvinner!

Vekk kvinnenes revolusjonære vrede!

Haster! Feige PM omgir Tiago dos Santos-leiren og stopper forsyninger

A Nova Democracia, 8.10.2020:

Bønder fra Tiago dos Santos-leiren, som ligger i Porto Velho-regionen i Rondônia, fordømmer den feige beleiringa pålagt av militærpolitiet (PM). Arbeidere, som er organisert i Fattigbøndenes forbund (LCP) i Rondônia og Vest-Amazonas blir forhindra av PM fra å komme inn og ut av leiren, samt å levere forsyninger.

I en video utgitt av bøndene sjølv, fordømmer kvinner, mødre og barn fra leiren beleiringa som er igangsatt av statsministeren. De krever melk og mat og sier barna har mangla melk fra 5. oktober.

I en beskjed redaksjonen i A Nova Democracia har mottatt, sier bøndene: «Vi er alle veldig bekymra over at det kan skje brudd på rettigheter, drap, tortur, ydmykelser og represalier mot uskyldige bønder».

Fakta har kommet fram etter monopolpressa planta løgner der leiren beskyldes for drapet av en politimann, en anklage uten noe som helst ekte bevis. Dødsfallet til reserveløytnanten, som skjedde om ettermiddagen 3. oktober, dusinvis av kilometer unna leiren, utløste all denne blodtørstige blodigheten fra Rondônia PM, som begynte å angripe bøndene i Tiago dos Santos-leiren og Dois-området. Venner, i regionen União Bandeirantes-distriktet, i Porto Velho. Rett etter hendelsen, gjennom et sosialt nettverk, provoserte fascisten Jair Bolsonaro LCP med å publiserte en video av bøndene i et annet område, der politibetjenter blir bortvist fra leiren etter at de uten noen rettskjennelse prøvde å skremme familier. På den tida publiserte kuppkapteinen: «Jeg har mi mening, hva er di?».

Les mer: Mord på statsministerens reserveoffiser brukes for å rettferdiggjøre angrep på bøndene.

I et notat utstedt av LCP, slår bevegelsen fast at betjentens død er en følge av oppgjør mellom militærpolitiet, våpenmenn og jordrøvere, og ikke har noe med fattigbøndene å gjøre.

De sier også at det i Tiago dos Santos-leiren er mer enn 600 familier, 2.000 menn, kvinner og barn som kjemper for et offentlig område på mer enn 57 tusen hektar, som er kriminelt og ulovlig røva, stjålet og brukt av grunneieren Antônio Martins dos Santos, kjent som «Gamle Hane».

Les mer: LCP: “Ned med løgnene til Rondônia PM og de ‘brune’ sidene til tjeneste for latifundioen”. 

Solidaritet med Fattigbøndenes forbund (LCP) og Tiago dos Santos-leiren i Rondônia

Popular Women’s Movement-Movimiento Femenino Popular (PWM-MFP), 18.10.2020:  

Vi publiserer en uttalelse i solidaritet med fattigbøndene i Tiago dos Santos-leiren i Rondônia, Brasil, som blei brutalt utkasta fra jorda si. Vi anerkjenner at kampen til de brasilianske fattigbøndene er vår kamp også fordi kvinners frigjøring bare kan oppnås ved å gå inn i kampen sammen med det internasjonale proletariatet. Undertrykkinga er bare bensin på bålet av motstand – Forsvar bevegelsen til fattigbøndene i Rondonia og kjemp for jorda! 

https://www.facebook.com/pwmmfp/videos/2503284386631659/

Dette er ei av mange støtteerklæringer. Tribune of the People har publisert flere bilder og rapporter her:

Solidarity Across US, Multiple Countries for Brazilian Peasants Struggle