1

Aktiviteter de siste ukene

Kampkomitten har på nettsida si lagt ut rapporter om aktivitet i Trondheim og Kristiansand. De har også skrevet en sak om en video med et kraftfullt dikt om Eugene Obiora og kampen mot politivold som blei spilt av i Trondheim 7.september.

Trondheim

Kampkomiteen rapporter på sine nettsider om ei markering mot velferdskutt i Trondheim 5. desember: 

“Lørdag 5. desember gjennomførte flere organisasjoner og enkeltpersoner ei markering utenfor rådhuset i Trondheim i protest mot kommunens og statens velferdskutt. Slagordet for markeringa var “Stopp kuttene! La kapitalistene betale for sin egen krise!”

Under den pågående økonomiske krisa har Trondheim kommune planlagt en rekke kutt i befolkningas velferd, blant annet i oppvekstsektoren, rusomsorgen og psykisk helsevern. Regjeringa planlegger også å kutte i dagpenger til permitterte og arbeidsledige over nyttår, midt i ei økonomisk krise som fører til økt arbeidsledighet. Velferdskuttene vil med andre ord gå hardt utover arbeidsfolk, og aller hardest utover de fattigste og mest utsatte.”

Den fulle rapporten kan leses her:

Kampkomiteen har skrevet en sak og delt en video om et kraftfull dikt om Eugene Obiora og kampen mot politivold:

“Hvem har skylda for at Obiora ikke lever?

Dette diktet ble spilt av på markering 7. september 2020 foran politihuset i Trondheim. Vi har fått tillatelse til å dele dette, og en aktivist har lagt bilder til det kraftfulle diktet om Eugene Obiora og kampen mot politivold, rasisme og hele systemet. Vi glemmer aldri Obiora!”

Kristiansand

Kampkomiteen melder om møte og plaktatopphenging på den internasjonale dagen for kamp og solidaritet mot vold mot kvinner 25. november:

“En FN-rapport har vist at det farligste stedet for ei kvinne å være er i sitt eget hjem. Rundt 50.000 kvinner blir drept hvert år av partneren, eksen eller andre i familien. Land i Afrika og i Latin-Amerika har de høyeste tallene, men mønsteret finnes over alt. Også i Norge er tallene høye, og veldig mange av sakene blir henlagt. Situasjonen nå er ekstra alvorlig pga den økonomiske krisa, og koronatiltakene som gjør at mange kvinner blir fanga i hjemmene sine.“

Les resten av rapporten her: https://kampkomiteen.org/index.php/2020/11/26/kamp-mot-vold-mot-kvinner/