1

Brasil: Protester etter at politiet drepte to barn

Etter at politiet drepte to jenter i Rio de Janeiro har mora og bestemora til de drepte barna organisert beboere i favelaen sin for å kreve rettferdighet. De har leda daglige protester i byen, med plakater som “Slutt å drepe oss”, “Black lives matter” og “Rettferdighet for Emily og Rebeca”.

Emily (4) og Rebeca (7) tilføyes på lista over barn som har blitt skutt og drept i Rio de Janeiro.

A Nova Democracia skriver at innbyggere protesterte etter at to kusiner blei myrda mens de lekte foran familiens hus i Barro Vermelho favela, i Jardim Gramacho-området. Fire år gamle Emily Victória og syv år gamle Rebeca Beatriz blei skutt av rifleskudd mens de lekte ved porten til huset 4. desember. Begge jentene døde på stedet. 

Under protesten som samla hundrevis av mennesker, inkludert naboer, familiemedlemmer og sosiale bevegelser, fortalte Rebecas bestemor, Lídia Santos, at hun kom fra jobb og så militærpolitimenn skyte på jentene, hun fortalte om hvordan barna lå da hun fant dem og om skadene de hadde blitt påført.

Emilys mor,  Ana Lúcia Silva Moreira, fortalte at det ikke var noen konfrontasjon på tidspunktet da jentene blei skutt, og at politimennene bare begynte å skyte, og hun sa: “Beboerne er med meg. Det er ikke rådmannen, det er ikke ordføreren, det er ikke guvernøren. Det er beboerne.” «Vi er ikke søppel, datteren min vil få rettferdighet. Jeg vil kjempe for dem, jeg vil kjempe hele veien for barnet mitt, for niesa mi».

Dagbladet skriver at jentene blei drept av vådeskudd og at 22 barn under 12 er truffet av vådeskudd i Brasil i år. Åtte av dem døde. I en sak om en ung gutt som blei drept av politiet i juni i år, skriver Bistandsaktuelt at 1.814 mennesker blei drept av politiet i Rio de Janeiro i fjor, og at tre fjerdedeler av de var svarte.

Foto: Popular Women’s Movement-Movimiento Femenino Popular

Rettferdighet for Emily og Rebeca!