1

Aktiviteter de siste ukene

Tjen Folket Media har fått tilsendt bilder av aktiviteter de siste ukene. I Oslo har det blitt utført en bannerdropp i anledning Friedrich Engels’ 200-årsdag, og i Kristiansand er det malt slagord til støtte for folkekrigen på Filippinene. Kampkomiteen har på nettsida si rapportert om to demonstrasjoner til støtte for Mustafa Hassan i byene Trondheim og Kristiansand. 

Oslo

Aksjon i anledning Friedrich Engels 200 år.

I Oslo har det blitt observert en banner med teksten “Lenge leve 200-årsjubileet for Friedrich Engels Fødsel» sammen med en hammer og sigd.

Kristiansand 

Kampkomiteen rapporterer på sin nettside om en demonstrasjon til støtte for Mustafa Hasan:

“Onsdag 16. desember blei det holdt en demonstrasjon til støtte for Mustafa Hasan, og i protest mot den norske statens umenneskelige asylpolitikk. Markeringa blei arrangert av Antirasistisk Agder, RU, SU, NKP, Rødt og Kampkomiteen. Det blei tent lys og holdt appeller, og markeringa blei avslutta med at Mustafas låt Alle har sin tid blei spilt fra scenen.”

I tiden rundt 26. desember, 52 år siden Filippinenes Kommunistiske Partis stiftelse,  har det blitt observert graffiti til støtte for folkekrigen på Filippinene i bydelen Vågsbygd, i Kristiansand.

Trondheim 

Kampkomiteen rapporterer også om en demonstrasjon til støtte for Mustafa Hasan i Trondheim: 

“Aktivister fra Kampkomiteen deltok på støttemarkering for Mustafa Hasan i Trondheim 15. desember. 18 år gamle Mustafa, som er oppvokst i Norge og bor i Asker og går siste året på videregående, skal etter planen sendes til Jordan 28. desember. Grunnen til utkastelsen er at moren fra Palestina ikke viste papirer på at hun kom til Norge fra Jordan, der hun rømte fra tvangsekteskap. Samtidig har den eldre broren fått opphold i Norge. Mustafa har hatt hele skolegangen i Norge og har ingen tilknytning til Jordan.”