1

Grup Yorum: Vi husker Berkin Elvan

5. januar la Free Grup Yorum ut en video i anledning fødselsdagen til kurdiske Berkin Elvan som blei drept av tyrkisk politi under en demonstrasjon i Istanbul i 2013, bare 15 år gammel. 

“Berkin Elvan ville vært 22 år i dag, men han blei myrda av en politibetjent som fremdeles beskyttes av rettsvesenet til AKP. 

År har gått, vi husker Berkin hver dag. Hundrevis av år vil gå, og vi vil huske Berkin!

Rettferdighet vil komme for alle våre drepte barn!”

Free Grup Yorum

Elvan blei truffet i hodet med en tåregasspatron sommeren 2013, og døde etter 269 dager i koma. Drapet førte til store protester i flere land, og titusener fulgte ham til grava da han blei gravlagt i mars 2014. 

Fatih Dalgalı, politibetjenten som traff Elvan med gasspatronen, blei identifisert av overvåkningskameraer etter tre års etterforskning. Han blei tiltalt for drap i 2017, men retten avgjorde å ikke utstede arrestordre. I 2020 sendte militærpolitiet ut en rapport der de delvis gir Elvan skylda for sin egen død, siden han var på området for demonstrasjonen, og de mener han burde ivaretatt sin egen sikkerhet bedre. Erdogan har også uttalt at gutten var medlem av en terroristorganisasjon siden ansiktet hans var dekka av et skjerf, og at politiet gjorde jobben sin.

“År har gått, vi husker Berkin hver dag. Hundrevis av år vil gå, og vi vil huske Berkin!

Rettferdighet vil komme for alle våre drepte barn!”

Kilder

Grup Yorum’dan Berkin Elvan şarkısı : Uyan Berkin

Death of Berkin Elvan

Police in Turkey clash with protesters after boy’s funeral