1

Italia: Protester mot stengte skoler

I hele Italia har protestene mot myndighetenes arbeider- og menneskefiendtlige restriksjoner økt i løpet av det siste året. Studenter og lærere i Roma og og Milano protesterer mot at myndighetene fortsetter å holde skolene stengt. Og skoleelever har flere steder i protest møtt opp foran skolene sine for å gjøre skolearbeidet der.

New Epoch Media skriver at mange studenter over hele Italia markerer seg med rettmessige protesterer mot tiltakene myndighetene har satt inn for å begrense pandemien. Først blei det kunngjort at halvparten av studentene i landet ville få komme tilbake på skolen fra mandag, men det er nå avgjort at de må fortsette å studere hjemmefra. Dusinvis av studenter og lærere samlet seg i katedralen i Milano 9. januar for å protestere mot tiltaka. Og 11. januar protesterte elevene i Roma.

Det har også vært protester blant yngre elever. The Guardian forteller om skolebarn som flere steder sitter på utsida av de nedstengte skolene og jobber med skoleoppgavene sine. Denne protesten blei starta av ei 12 år gammel jente fra Torino da det blei avgjort at trinnet hennes måtte fortsette med hjemmeundervisning. Hun sier at hun ikke orker enda et år med alene foran pcen, uten personlig kontakt med læreren og de andre elevene. Hun forteller at det er vanskelig å fokusere på skolearbeidet hjemmefra og at en lett faller av, og at mange elever har dårlig eller ingen nettforbindelse eller får lite hjelp hjemme.