1

Oslo: Fascister på “Røde luer”-demonstrasjon

Bilde: Skjermdump fra YouTube

Tjen Folket Media har mottatt den følgende teksten fra en anonym innsender.


Lørdag 13. februar ble det arrangert en demonstrasjon mot portforbud i Oslo på initiativ fra “Røde Luer – frihet fremfor frykt”. Rundt 100 personer møtte opp på demonstrasjonen.

Blanda drops

Flere av de frammøtte tilhører New Age- og konspirasjonsteori-miljøer, men også flere av de mest fremtredende fascistene på Østlandet møtte opp. Det hele ble livestreamet av Alternativ Media, en reaksjonær og sjåvinistisk medieplattform. Man kunne også observere noen frammøtte med Veslemøy-aksjonens gule t-skjorter med teksten “Størst av alt er ytringsfriheten”. Med norske flagg og røde luer så kunne det hele se ganske komisk ut. Men realiteten er at det er alt annet en komisk når fascister kan samles relativt fritt i Oslo sentrum, gjemt bak paroler om motstand mot portforbud.

Det hele gikk fredelig for seg, bortsett fra ved et tilfelle hvor en mindre gruppe antifascister konfronterte Hans Jørgen Lysglimt Johansen da han var på vei inn i demonstrasjonen. Etter en kort konfrontasjon var politiet på plassen og flere antifascister ble arrestert. Twitter-føreren Lysglimt glorifiserer åpent folkemord og vold mot antifascister på sosiale medier, men i etterkant berømmet han politiet for å igjen redde han fra å måtte stå opp for seg selv. Lysglimts stormtropper i Alliansenungdommen var det heller ikke å se mye til. Men via Hans Jørgen Lysglimt Johansens egne sosiale medier kan han fortelle at «gutta» for tiden leser «The art of War» av Sun Tzu, så de var vel opptatt med å fordype seg i militærstrategi, mens deres fører alene og i sin egen verden tumlet rundt i Oslo sentrum.

De mest kjente fascistene som møtte opp:

Lars Thorsen
Fanny Bråten
Max Hermansen
Hans Jørgen Lysglimt Johansen

Som revolusjonære er vi mot borgerskapets innskrenkning av de demokratisk-liberale rettighetene og vi er selvsagt også mot muligheten til å innføre portforbud, et angrep som hovedsakelig vil gå utover arbeiderklassen og massene. Her er vi mange som kan og bør forenes, skulder til skulder mot politistaten. MEN, fascismen kan aldri være en del av noen bevegelse for massenes krav og rettigheter. Fascismen er vår dødsfiende og det er vår alles oppgave å bekjempe dem, meter for meter – samtidig som vi kjemper for våre rettigheter, i tjeneste for å erobre makta til proletariatet.