1

Irak: Missil-angrep mot base med nordmenn

En yankee-base i Irak, hvor det er utstasjonert norske soldater, ble onsdag 3. mars angrepet med raketter.

Flere medier melder at minst 10 raketter har truffet flybasen Ain al-Asad vest i Irak. På basen er det norske styrker, og basen brukes til krigen mot Syria. Medier melder at den eneste som døde var en “sivilperson” som jobbet for de USA-leda koalisjonsstyrkene på basen, og at vedkommende døde av hjerteinfarkt.

Forsvarets overkommando har bekreftet angrepet til NTB, og de melder at norske soldater i god behold etter rakettangrep mot flybase i Irak. De sier alarmen gikk 05.32 norsk tid (07.32 lokal tid) onsdag 3. mars, og at 06.00 var alarmen over. Noe som betyr at personellet på basen satt litt over en halvtime i dekning.

NTB skriver at en talsperson for den USA-ledede koalisjonen har opplyst til nyhetsbyråene AP og AFP at minst ti raketter ble skutt mot basen. De har ikke fått informasjon om skadde eller omkomne i angrepet, som skjer bare to dager før paven skal besøke Irak.

Norske soldater har vært stasjonert ved dronebasen Ain al-Asad, som ligger 200 kilometer fra grensa til Syria, siden 2017. Mediene skriver ingenting om hvem som står bak angrepet. Den samme basen ble angrepet av Iran i fjor, som respons på USAs likvidasjon mot en iransk topp-offiser.

Dronene deltar i “kampen mot IS”, men er dermed de facto en del av krigen mot Syria, under USAs ledelse. Slik tjener de norske styrkene yankee-imperialismen og norsk imperialisme, og bidrar til den evige “krigen mot terror”, som kun fungerer som et påskudd for militær tilstedeværelse og intervensjoner i Vest-Asia. Basen er med andre ord et helt legitimt mål for motstand mot imperialistisk okkupasjon og intervensjon.

Vi bemerker også at imperialistenes droner er en særskilt infernalsk måte å myrde som bare i Afghanistan har krevd mange tusen sivile liv. Vi bemerker også at dette er nok en bekreftelse i mediene på at Norge er i krig, og har vært i krig i Vest-Asia i 20 år nå. At krigen forsvinner litt fra mediene gjør ikke at krigshandlingene faktisk opphører.

Referanser

Kilder: Kontraktør døde i rakettangrep i Irak

Norske soldater i god behold etter rakettangrep mot flybase i Irak