1

USA: Video fra Tribune of the People

I forbindelse med at Tribune of the People fyller et år denne måneden, har de publisert en video med tilbakeblikk på noen av kampene de har dekka i løpet av året.

De skriver at de det siste året har vært i frontlinja for folkets kamper for å skaffe seg originale opptak, samt sikre videoer fra vitner. At det er en ære å være med på disse rettferdige kampene som partisan-journalister for arbeiderklassen og at de har produsert følgende video for å feire ettårsdagen sin denne måneden. Videoen viser både historier som har nådd internasjonale nyhetsbyråer, og daglige kamper for folket og revolusjonære som stort sett ignoreres i store, borgerlige mediene.

Sammen med videoen har de også delt det følgende sitatet, som vi har oversatt til norsk.

“Folk i hele verden, foren dere enda tettere og start en vedvarende og energisk offensiv mot vår felles fiende, USA-imperialismen og dens medskyldige! Det kan fastslås med sikkerhet at kolonialismens, imperialismens og alle utbyttingssystemenes fullstendige sammenbrudd, og den fullstendige frigjøringa for alle verdens undertrykte folk og nasjoner, ikke er langt unna.”

-Mao Zedong