1

Oslo: Aksjon for Pablo Hasél

Gatas Parlament, Direct Action Theatre og ProjektorPøblene gjennomførte lørdag kveld en aksjon mot den spanske ambassaden i Oslo, for å markere seg mot Spanias siste angrep på kunstneres ytringsfrihet.

Et bilde av den katalanske rapperen Pablo Hasél, som nylig ble fengslet for kritikk av staten og den spanske kongen, og utdrag fra noen av tekstene hans pryda i noen minutter ambassadebygninga. Tjen Folket Media har skrevet om saken tidligere.

Mads Faste Liang Nilsen i ProjektorPøblene sier til Avisa Oslo at de ønska å sette fokus på saken, at ytringsfriheten trues både i Spania og flere andre land, og at fengsling av artister er en økende trend. Dette gjør det lett for regimer å fengsle politiske motstandere. 

Fra Projektorpøblenes Facebook-side:
“Ytringsfriheten er under press! For litt over en måned siden ble rapperen Pablo Hasèl arrestert i Catalonia. Han er dømt til ni måneder i fengsel for å glorifisere terrorisme og fornærme kongelige i sangtekster og uttalelser. Amnesty International, artister og flere spanske politikere krever at den venstreorienterte rapperen løslates og at ytringsfriheten i landet bevares.

Det mener også Gatas Parlament. Og ProjektorPøblene. Og Direct Action Theatre. Her avbildet foran den spanske ambassaden i Oslo. Hele aksjonen ble gjort på under 5 minutter og vi forsvant like fort som vi kom.”

Mer om Pablo Hasél: