1

Mexico: Dokumentar om feministisk militans

TFM har oversatt den følgende teksten fra våre kamerater i Dem Volke dienen publisert 16. april.


Kort dokumentar om feministisk militans i Mexico 

TV-kanalen Arte har laget en kort dokumentar (lenke lengre nede i saken) om feministisk militans i Mexico som er verdt å se. 

Protagonisten tilhører gruppa som okkuperte menneskerettighetskommisjonen. Det vises veldig klart at gruppa ikke har noen illusjoner om den borgerlige staten og dette fikenbladet for denne. Sjøl om ikke all den politiske praksisen de viser er korrekt å støtte, er besluttsomheten og militansen til de organiserte kvinnene verdt respekt. De nøler ikke ett sekund med å jage politi som nærmer seg nabolaget vekk med hammer. De er ikke redd for represjon fordi de innser at det er mer sannsynlig at kvinner i den mexicanske staten blir offer for kvinnedrap, enn at de ender opp i fengsel. Samtidig forblir 99% av kvinnedrap i Mexico ustraffet. Det hele er treffende oppsummert av slagordet på veggen til aktivistenes hovedkvarter: “Mi enemigo es el sistema.»[Min fiende er systemet]

Dessverre er videoen kun tilgjengelig på tysk og fransk. Men selv for de som ikke forstår disse språkene, er den verdt en titt. 

Tillegg fra TFM:

Den 19. april blei dokumentaren publisert med engelsk undertekst: