1

India: Et pågående folkemord

Den øverste domstolen i Indias mest folkerike delstat klassifiserer det som skjer i India nå som “intet mindre enn et folkemord”. Flere tusen dør nå hver dag, og myndighetene i landet og de imperialistiske statene, inkludert Norge, er direkte ansvarlige.

India har 1,35 milliarder innbyggere, og har registrert mer enn 4000 koronadødsfall på en enkelt dag, men NRK har gjennom egne undersøkelser avdekket en systematisk underrapportering. De hevder de reelle tallene kan være mer enn 70% større bare i hovedstaden, hvor rapporteringen antas å være blant de mest korrekte i landet.

Høyesterett i Uttar Pradesh slo gjennom to høyesterettsdommere fast følgende i en høring:

“Det er med smerte vi ser at covid-19-pasienter dør fordi de ikke får tilført oksygen på sykehusene. Det er en kriminell handling og ikke mindre enn et folkemord av dem som har fått i oppdrag å sikre kontinuerlig tilgang på den flytende medisinen”

Modi underrapporterer dødstall og undertrykker kritikk

President Modi, som styrer landet på vegne av partiet BJP og den hindufascistiske kaderorganisasjonen RSS som i realiteten kontrollerer partiet, kritiseres hardt fra flere kanter for underfinansiering av helsevesenet og elendig håndtering av pandemien.

NRK skriver om et krematorium i hovedstaden hvor de henter 100 til 150 døde daglig. De beskriver titalls lik pakket inn i plast, og apatiske pårørende som venter på kremeringen. Lederen for krematoriet forteller at normalt kremeres ti kropper per dag, men at tallet nå er 10-15 ganger høyere. Han sier at hele familier utslettes, og refererer til en familie hvor mor, far og en søster døde i løpet av en uke. Det er slett ikke bare eldre som dør, men også mange unge, et resultat av at viruset har fått spre seg og har mutert igjen og igjen.

NRK skriver at offisielt har 230.000 indere mistet livet, men det er et fullstendig misvisende tall. De som dør hjemme inkluderes ikke i statistikken, og på bygda brennes mange av de døde på jordene uten å noensinne registreres av det offentlige. NRK har ansatt en lokal gravende journalist, og det er han som har påvist at 70% flere covid-døde er kremert i New Dehli, enn det myndighetene påstår. Han sier at dette bare er toppen av isfjellet.

Også CNN og New York Times hevder dødstallene må være mye høyere enn hva myndighetene hevder offisielt. NRK skriver også at oksygen nå selges på svartebørsen, og at det også selges sprøyter og ambulanser slik, og at det nå er “den rikestes rett som gjelder”.

Samtidig har myndighetene igjen anvendt fascistiske metoder for å undertrykke kritikk, og raseriet har spredd seg da Modis regjering har blokkert twitter og andre medier fra å spre kritikk mot regimet. India kalles rutinemessig “verdens største demokrati”, men alle virkelige demokrater og alle revolusjonære i landet, vet at dette er verdens største bløff. Men Modis regjering er USA-imperialismens og vestens yndling, og har dermed kunnet sole seg i deres skryt.

Vaksineprodusent uten vaksiner: Et imperialistisk folkemord

Paradoksalt nok, som PBS skriver, er India verdens største produsent av vaksiner. Men disse er i hovedsak gått til de fremste vestlige imperialistene. Også internasjonalt er det “den rikestes rett som rår”, og de vestlige imperialistene, deriblant Norge, har nylig blokkert fattige land fra å produsere sine egne vaksiner fritt. De har nemlig stemt mot et forslag i WHO om å oppheve patentbeskyttelsen på koronavaksiner. Med andre ord er det viktigere å beskytte profitten til de store monopolene, enn å berge livet til verdens fattigste.

Det finnes ikke noe mer dekkende ord for situasjonen, enn nettopp folkemord. Et folkemord som imperialismen har tilrettelagt og generert, og som utvikles videre i akselererende tempo av de imperialistiske landene og deres lakeier av Modi-typen i den tredje verden. Også norske myndigheter bærer et tungt ansvar, og det påligger oss alle å avsløre hva som er realiteten for folkemassene i dette systemet.

Referanser

Raseri etter Indias coronagrep

Why India’s Covid crisis matters to the whole world

India’s removal of tweets critical of COVID response ‘dangerous’

COVID-19 is out of control in India, where most vaccines are made. How did that happen?

India’s COVID cases spiral as health system staggers: Live news

WHO: India sto for et av fire covid-dødsfall – VG Nå: Nyhetsdøgnet

Indisk høyesterett om oksygenmangel og dødsfall: – – Et folkemord

India kremerer døde døgnet rundt: – Vi henter 100–150 døde hver dag

Hevder indiske myndigheter ikke brydde seg om advarslene