1

India: Kvinne drept og voldtatt av politiet

Ei 24-år gammel kvinne fra landsbyen Dantewada i delstaten Chhattisgarh ble voldtatt og drept av politiet. Avisa Indian Express skriver at politiet påstår at hun ble drept i ei “skuddveksling” med maoister den 31. mai.

Ifølge politiet ble hun drept i en skuddveksling den 31. mai hvor det ble funnet ammunisjon og typisk maoistisk utstyr. Ifølge avdødes mor stemmer dette overhode ikke, hun ble arrestert tidlig om morgenen den 30. mai av en kvinnelig politibetjent da de lå og sov. I et brev til politistasjonen navngir hun også syv menn, alle fra District Reserve Guard (DRG), som skal ha tatt henne med seg med makt. Familien sprang etter bilen deres i minst en halv kilometer.

Mora sier at dattera ble voldtatt og at kroppen hennes var lemlestet. Politiet hevder på sin side at hun var maoist og medlem av Folkets geriljafrigjøringshær. I India er det en svært vanlig for politiet å dekke over sine avskyelige forbrytelser mot folket, eller brudd på internasjonale lover. Det er svært vanlig at de fabrikerer “skuddvekslinger” for å dekke over sine avskyelige gjerninger som tortur, voldtekt og lemlesting enten av faktiske maoister eller av tilfeldige ofre. Dette for å få maoistene til å fremstå svakere, og for å framstille seg sjøl som overlegne på slagmarka så dikter de opp falske seire.

Sannheten er at de gang på gang avslører seg sjøl som banditter overfor massene. For hver en sønn og datter av folket de dreper, jo mer graver de sin egen grav. Flere og flere vil slutte seg til folkekrigen og for godt knuse den tvers igjennom råtne gamle staten. 

Referanser:

https://indianexpress.com/article/india/chhattisgarh-geedam-maoist-encounter-alleged-rape-7349199