1

Tyskland: Grup Yorum-konsert angrepet av politiet

Politiet i Magdeburg gikk 18. juni til angrep på en konsert med det revolusjonære tyrkiske bandet Grup Yorum. Red Media Collective har lagt ut en video, og de skriver at politiet kom med dusinvis av biler og avlyste konserten uten noen domsavgjørelse. 

De trua med å gripe inn hvis Grup Yorum tok opp instrumentene og begynte å spille. Bandet sa de ikke ville bøye seg og at de ville forsvare sin demokratiske rett: «Vi vil synge sangene våre uansett hva som skjer». Politiet angreip da de starta programmet. De slo også av strømmen for å hindre stemmene deres å nå ut, og de slo mikrofonen ut av hånda på en kamerat under en tale. Mange kamerater og venner blei skadd under det målretta angrepet, ei tromme blei konfiskert og en kamerat blei ført bort av håndlangerne. Nesten 100 politi var satt inn for å angripe det fredelige arrangementet og deltakerne. De prøvde også å anholde bandmedlemmer, men måtte til slutt gi opp på grunn av kollektiv motstand.

Politistyrkene beleira stedet fra rundt klokka 15 til 21 og skapte en okkupasjonslignende atmosfære. Nok ei gang kommer hykleriet om tysk demokrati til syne, og tysk imperialisme viser igjen sin vilje til å håndheve Erdogans vilje på tysk jord.

Grup Yorum er folket, det kan ikke knebles!

Kunst er ikke en forbrytelse!

Ned med BRD-imperialismen!

BILDE AV BANDMEDLEMMENE I MAGDEBURG.  FOTO: GRUP YORUM.

Se også: