1

Brasil: Bønder hyller folkets kamp i India

Jornal Resistencia Camponesa publiserte 24. juli med tittelen “Hyllest til folkets kamp i India og til PLGA”. A Nova Democracia skriver at videoen er signert av den nasjonale kommisjonen i Fattigbøndenes forbund (LCP) og at brasilianske bønder med videoen hilser kampen til det indiske folket og Folkets Geriljafrigjøringshær(PLGA). 

Videoen viser ulike støttemarkeringer til det indiske folket utført av bøndene gjennom flere år. Aktiviteter til minne om 50-årsjubileet for Naxalbari-opprøret er gjengitt i videoen. Det er også kampanjene for friheten til politiske fanger i India – Dr. GN Saibaba, Varavara Rao og Konnath Muralidharan kjent som Ajith. Det er også flere utdrag fra bondemotstanden i Brasil.

Produksjonens lydspor består av sangen Conquistar a Terra, en hymne til LCP. Etter denne følger slagorda: “Det er land, det er land for den som jobber og bor på den, agrar revolusjon nå!” og “Det er død, det er død over latifundioen og borgerskapet, leve arbeiderne og bøndene!”. 

Til slutt hilser bøndene, med LCP-capser og bannere, det indiske folks kamp ved å rope svar på slagordene: “Leve kampen til det indiske folket!” og “Leve 20 år med heroiske Folkets geriljafrigjøringshær!”