1

Arendalsuka: Miljøaktivister bortvises, nazister får bli

Fire aktivister fra Greenpeace blei tirsdag bortvist fra Arendal for å sitte med en plakat med teksten “La olja ligge” og å ville gi Senterpartiet et eksemplar av FNs nye klimarapport. Samtidig fikk både SIAN gjennomføre rollespillet sitt utkledd som sjeik med to tildekka kvinner i lenker, og Alliansen fikk gå fritt rundt med flagg, og både trakassere og forsøke å verve folk.

Programkomiteen trakk forrige uke tilbake Alliansen tillatelse til å ha stand inne på området, med bakgrunn i “Arendalsukas kriterier om at aktører som fremmer et voldsrettet og/eller antidemokratisk budskap ikke kan delta med stand eller som arrangører.”  De blei likevel tilbudt å ha stand like utenfor området, så disse verdiene til Arendal kommune er ikke så mye verdt, og når både dem og SIAN får gå rundt å drive på som vanlig inne på området, bare uten standplass, så er de ingenting verd. Det er bare et forsøk fra kommunen på å stille seg i et godt lys, uten å måtte ta et skikkelig standpunkt. 

Aktivistene fra Greenpeace derimot, blei bortvist fra sentrum i 48 timer etter å ha møtt opp på Senterpartiets partimøte. De satt rolig med plakaten under hele møtet, og straks det var ferdig blei de vist bort av politiet. Aktivistene ville levere partileder Trygve Slagsvold Vedum klimaraporten og be han ta klimakrisa på alvor.

“Nå er det på tide at Sp begrenser klimakrisa som blant annet rammer bønder og fiskere. Det viktigste tiltaket er å kutte i nye oljelisenser til den mektige oljelobbyen.”

Referanser

Greenpeace Norge på Twitter og FacebookNationen: Greenpeace-aktivister bortvist fra Arendal etter Vedum-stunt