1

Sarpsborg: Politiet har skutt og drept person

Av en kommentator

Politiet bekrefter til NRK og VG at de har skutt en person i Sarpsborg. Hendelsen fant sted omtrent kl 08.00 lørdag morgen ved Valaskjold, hvor politiet sperret veien da media ankom. Den avdøde lå da på fortauet foran en restaurant.

Naboer sier til NRK at de hørte fire skudd. Da de løp ut var det flere politibiler og ambulanser ved stedet. Ordføreren sier han er rystet, og at skytingen skjedde sentralt i Sarpsborg, i et område hvor det bor mange folk.

Politiet sier til VG at Spesialenheten, politienheten som etterforsker politiet, rutinemessig er koblet inn i saken, og at det blir disse som overtar etterforskning av skytinga. Politiet sier de ikke kan uttale seg utover dette. De opplyser verken om hva som er skjedd, eller alder eller kjønn på avdøde.

Kripos skal foreta tekniske undersøkelser, og dette er også rutine når politiet skyter noen. Det var flere politifolk til stede under skytingen. 

TFM har tidligere skrevet om at norsk politi dreper stadig oftere. De siste årene, etter at politiet begynte å være oftere bevæpnet, har de skutt og drept mange fler enn før. Hvor det før kunne gå flere år mellom drapene, blir nå flere personer skutt årlig. Sakene henlegges alltid av Spesialenheten, hvor politiet som etterforsker politiet konkluderer med at det var riktig å skyte.

Referanser

Politiet har skutt person i Sarpsborg – bekreftet død

Person skutt og drept av politiet i Sarpsborg – hørte fire skudd

Les mer