1

Tyskland: Voldtektsmenn i politiet

En politimann i Bremen er anmeldt for å ha voldtatt ei kvinne på en «spesielt ydmykende måte». Voldtekten skjedde hjemme hos kvinna og politimannen oppsøkte leilighet hennes uniformert og med tjenestevåpen.

Politisjefen har uttalt at han var sjokkert og at en «slik oppførsel har ingen plass i Bremen-politiet». Mannen er nå suspendert, men har fått holde på i flere år på tross av flere seksuelle overgrep. Det første tilfellet blei rapportert allerede i 2017 og er enda ikke ferdig behandla. Dem Volke dienen skriver om saken og peker på at denne typen oppførsel faktisk har så lite plass at svinet ikke engang blei suspendert for de tidligere overgrepene, men bare overført til et annet område Videre skriver de at man levende kan forestille seg omfanget av politimesterens sjokk når til og med politiet har måttet innrømme at politimannen «muligens» kunne bli anklaget for andre lignende saker. Minst to kvinner har tatt kontakt siden den gang.

Dem Volke Dienen skriver også at dette ikke er et enkeltstående tilfelle, og viser til en sak i fjor der to politimenn voldtok ei kvinne i leiligheten hennes etter en trafikkontroll. Politiet stoppa kvinna og partneren hennes, mente at ID-en hennes virka falsk og tok dem med til leiligheten deres. En av de tre politimennene holdt mannen igjen i bilen mens de to andre svina gikk inn i leiligheten der begge voldtok henne. Politimennene skylder på at kvinna  forførte dem, men til tross for at de mener seg uskyldig ble videoopptaket de hadde gjort av voldtekten sletta, og mobilen kasta i en bekk.

Dem Volke dienen avslutter med: “Og i mellomtiden ber de borgerlige partiene oss om å gi dem vår stemme, slik at nettopp dette politiapparatet, der voldtektsforbrytere «ikke har noen plass», skal beskytte oss mot et iscenesatt fiendebilde av ‘unge menn fra Midtøsten’? Voldtektsmenn kommer aldri til å beskytte oss mot voldtekt, vi kvinner må forsvare oss sjøl.”

Referanser

Dem Volke dienen: Bremer Kontaktpolizist vergewaltigt Frau

Dem Volke dienen: Vergewaltiger im Dienst

Kreiszeitung: Verdacht auf Vergewaltigung: Bremer Polizist suspendiert