1

Brasil: 3000 soldater mobilisert mot bønder – møter heroisk motstand!

Våre brasilianske kamerater i A Nova Democracia varsler under en alarmerende overskrift at 3000 soldater er mobilisert, med pansrede kjøretøy og helikoptre, for å forberede en massakre mot bøndene i den revolusjonære Tiago dos Santos-leiren.

Bilde: Soldater fra Brasils militære politistyrker.

Dette skriver avisen i går 17. oktober, og de offentliggjør i den forbindelse en twitter-video som viser noe av mobiliseringen i form av helikoptre og en enorm mengde kjøretøy. I dag, 18. oktober, publiserer de en ny sak om den heroiske motstanden som bøndene er i ferd med å utvikle.

De publiserer bilder av broer som er brent ned og veier som er blokkert, for å gjøre soldatenes inntrenging vanskeligere.

I går skrev kameratene at de mottok en video 16. oktober, som viser mobiliseringen av militærpolitiet (PM) i Rondônia, fra en bondekvinne bosatt nær Nova Mutum Paraná, i Rondônia. Avisen skriver at et enormt undertrykkelsesapparat nå beveger seg mot Tiago dos Santos-leiren.

Bøndene i denne leiren er organisert i en folkeforsamling som har slått fast at reaksjonen vil forsøke å drive dem vekk fra jorda, jord de har grunnlovsfesta rett til å drive, siden den fra før av ligger brakk. Allerede har staten myrdet 3 bønder i en massakre i løpet av de siste månedene.

Lenke til video av den kontrarevolusjonære mobiliseringen:

I dag 18. oktober skriver avisen at de har fått rapporter om at broer er brent og veier blitt sperret i løpet av natta, for å sabotere for den pågående krigsmobiliseringen fra den gamle statens side. Militærpolitiet i delstaten Rondônia har utstedt en erklæring 17. oktober, hvor de erkjenner at det pågår en operasjon for å drive ut bøndene fra Tiago dos Santos-leiren, og at operasjonen skjer under ledelse av dem.

Tidligere har A Nova Democracia skrevet at mindre enn to måneder etter drapene på fire fattigbønder i en leir i Nova Mutum Paraná, også i delstaten Rondônia, ble det annonsert at et nytt angrep ville iverksettes mot Tiago dos Santos-leiren, hvor det bor mer enn 600 bønder organisert i Fattigbøndenes forbund (LCP). Den nye utkastelsesordren ble utstedt 28. september av de lokale myndighetene, til fordel for den styrtrike grunneieren Galo Velho. Dette skjer etter at det er utført angrep mot bøndene både fra politistyrker og paramilitære bander.

Jordokkupasjonen skjer på et område som inngår i en eiendom på mer enn 57 000 hektar, som formelt eies av Galo Velhos beryktede selskap. Jordokkupasjonen tar i bruk jord som ligger brakk, og dette er formelt sett lov etter Brasils lover, og den har trukket til seg mange arbeidsløse og fattige som er blitt rammet av de siste årenes krise, matmangel og pandemi, som plager millioner av mennesker i Brasil. Nå trues de organiserte fattigbøndene på nytt av den gamle statens krigerske mobilisering, denne gangen i enorm skala, men de gjør igjen heroisk motstand.

Referanser

URGENTE! Mais de 3 mil soldados se preparam para novo massacre na Área

Brazil: 3,000 Soldiers Mobilized to Massacre Peasants at Camp Tiago dos Santos

RESISTÊNCIA! Famílias resistem à tentativa de novo massacre no Tiago dos Santos, RO

Urgente: Nova ordem de despejo é emitida contra Acampamento Tiago dos