1

Staten beskytter overgripere og straffer varslere

Bilde: Aron Jahnsen forteller om fengselsoppholdet til podkasten MGO.

I løpet av fjoråret gjennomførte en norsk podkastprofil en rekke postkasseaksjoner for varsle nabolag om personer dømt for overgrep i deres nabolag. Dette måtte han sone 11 måneder i fengsel for.

TV2 skriver:

«Ifølge tiltalen oppsøkte Jahnsen totalt 16 personer fysisk mellom mars og desember i 2020. i januar i år ble han pågrepet og varetektsfengslet. Jahnsen har blant annet lagt ut bilder av overgrepsdømte i postkasser og skrevet ting som «Nabovarsel. Voldtok venninnen til datteren sin som var på overnattingsbesøk».»

Podkastprofilen har nylig sonet ferdig nesten et helt år i høysikkerhetsfengsel, hovedsakelig for å ha varslet naboer om overgrepsdømte personer. For å sammenligne hvilken ressursbruk politiet og staten bruker på en sak som dette, kontra en sak hvor det gjelder et direkte angrep på folket: I august ble flere ungdommer på Trosterud i Oslo beskutt av en mann som skal ha kommet med rasistiske tilrop. En av ungdommene ble truffet og det er bare tilfeldigheter som gjør at ingen ble drept. Alle personer som ble pågrepet og mistenkt for disse drapsforsøkene, ble etter svært kort tid løslatt. Politiet fengsler altså en person som har lagt ark i postkasser med straff til opptil ett år, mens en person som er mistenkt for et rasistisk drapsforsøk blir løslatt umiddelbart!

Pedofile får særbehandling i Halden fengsel

Podkastprofilen sier i et intervju at de overgrepsdømte i Halden fengsel fikk særbehandling. De som var dømt for pedofili og overgrep fikk være på jobb og drive med aktivitet utendørs når andre satt innelåst, fikk generelt mer frihet og flere goder, som sin egen grønnsakshage og flere muligheter til å handle mat. I tillegg var det strengt forbudt for andre innsatte å kommentere noe rundt hva en overgriper hadde gjort. Dette ville føre til at man ble overført til en annen avdeling og at man fikk en rapport i det interne logg-systemet «Kompis».

Igjen ser vi et eksempel på imperialismens råtne ansikt, og hvordan staten ikke bare holder en beskyttende hånd over rasister og nazister, men også over pedofile og voldtektsmenn.  Imperialisme betyr reaksjon over hele linja og stadig flere angrep mot folket.

Referanser

Hengte ut overgrepsdømte – tiltalt for å ha krenket andres fred

Her henger MMA-profilen ut overgrepsdømt med navn og bilde

MGO Podcast (VIDEO) #171. Aron Jahnsen: Bak Murene (Del 2 av 3)