1

Filippinene: NPA-talsperson myrdet på vei til sykehus

Våre kamerater i Filippinenes Kommunistiske Parti, partiet som leder den heroiske folkekrigen i Filippinene, melder at folkehæren NPAs talsperson Ka Oris (bilde) ble myrdet av reaksjonen den 29. oktober, da han var på vei for å oppsøke medisinsk hjelp.

Den reaksjonære gamle staten og borgerlige medier sprer en løgnhistorie om at Ka Oris ble drept i et “væpna sammenstøt”. Dette er et påskudd som er velkjent både på Filippinene, i India og i andre land der massene gjør opprør. I virkeligheten ble Ka Oris myrdet i et overfall, da han ubevæpnet var på vei for å oppsøke medisinsk hjelp sammen med en helseassistent.

Partiet uttaler at de ble myrdet med kaldt blod, uten å være i stand til å kjempe mot overfallet. Kameratene skriver at den reaksjonære hæren slapp flere bomber, skjøt raketter og la langvarig maskingeværild over området i to timer, for å skjule sin forbrytelse. Kameratene slår fast at det som i ettertid er spredd i media er falsk informasjon for å føre folket bak lyset.

Partiet uttrykker videre sin støtte til familiene etter Ka Oris og hans assistent Ka Pika, at de støtter deres krav om å få kroppene deres utlevert for å kunne holde anstendige begravelsesseremonier og likvaker, slik at alle deres venner og kamerater kan vise sin siste respekt for de døde kameratene.

Partiet uttaler til slutt at Ka Oris lenge hadde hatt et ønske om å vende tilbake til Siargaoøya hvor han vokste opp som gutt, og at dette ønsket kanskje kan bli oppfylt nå.

Tjen Folket Media uttrykker vår sorg og solidaritet etter dette feige mordet. Vi hedrer Ka Oris’ minne og partiet og revolusjonen på Filippinene. Vi hilser Filippinenes Kommunistiske Parti og folkekrigen på Filippinene.

Videoer med Ka Oris:

Referanse

Ka Oris was murdered by AFP on his way to medical treatment